VELIKO IZNENAĐENJE NA VIMBLDONU: Jedan od glavnih favorita ispao od kvalifikanta u prvom kolu!
Foto: AP

1. kolo vimbldona

VELIKO IZNENAĐENJE NA VIMBLDONU: Jedan od glavnih favorita ispao od kvalifikanta u prvom kolu!

Neočekivan početak Vimbldona

Objavljeno: 19:17h

Kvalifinant iz Češke Jirži Veseli potrudio je za veliko iznenađenje već prvog dana Vimbhldona.

Dvadesetpetogodišnji, trenutno tek 124. igrač sveta, pobedio je Nemca Aleksandera Zvereva 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, 7:5 za nešto više od dva i po časa igre.

Veseli je protiv favorizovanog šestog nosioca odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri, ali mora se priznati i da je imao veliku pomoć rivala, koji nikako da zablista na najprestižnijim takmičenjima. Nemac je najbolji rezultat na Gren slem turnirima ostvario na Rolan Garosu 2018. i 2019. plasmanom u četvrtfinale.

Zverev je imao čak 24 as udarca, Čeh samo sedam, međutim, iskoristio je tek jednu od sedam brej lopti, dok je Veseli pet puta oduzeo servis protivniku iz osam pokušaja.

Jedan od najtalentovanijih igrača današnjie jedini brejk napravio je u poslednjem gemu prvog seta, a Čeh mu je po dva puta oduzeo servis u drugom i trećem setu, da bi sjajan dan krunisao brejom u 12. gemu četvrtog seta.

Veseli, koji je prošle godine dogurao do četvrte runde, u drugom kolu će se sastati sa boljim iz duela Pablo Kuevas - Damir Džummhur.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.