ĐOKOVIĆ PLANIRA DA ZADRŽI IVANIŠEVIĆA I POSLE VIMBLDONA: Bliski smo, ja sam mu pomogao da osvoji Vimbldon!
Goran Ivanišević je priključen štabu Novaka Đokovića, Foto: EPA/Andy Rain

Ima planove za njega

ĐOKOVIĆ PLANIRA DA ZADRŽI IVANIŠEVIĆA I POSLE VIMBLDONA: Bliski smo, ja sam mu pomogao da osvoji Vimbldon!

Novak Đoković je istakao da je privilegovan što može da igra na Centralnom terenu

Objavljeno:

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Vimbldonu pobedom nad Filipom Kolšrajberom.

Uz male probleme na početku prva dva seta, može se reći da je najbolji teniser planete rutinski odradio posao protiv 35-godišnjeg Nemca.

- Ovo je sveti teren našeg sporta. Ima posebno mesto u mom srcu i karijeri. Privilegovan sam što sam imao uspeha na ovom terenu, vraća se taj osećaj. Prvo kolo je uvek malo nezgodno, ako imate dobrog protivnika kao Kolšrajber koji ima iskustva i koji me je pobedio na Indijan Velsu ove godine. Sposoban je za dobar i kvlitetetan tenis na svim podlogama, pogotovo na travi gde ima dobar slajs i servis. Pobedio sam 3-0, ali je bilo nezgodno u sva tri seta - rekao je Đoković.

Novak Đoković je zadovoljan početkom Vimbldona
Novak Đoković je zadovoljan početkom Vimbldonafoto: EPA/Andy Rain

U narednom kolu ga čeka Lukas Kubla, ali umesto priče o njemu ili o upravom završenom meču, Novak je više govorio o priključivanju bivšeg vimbldonskog šampiona, Gorana Ivaniševića, svom stručnom štabu.

- Mi smo bliski jer smo iz Srbije i Hrvatske, nekad smo bili jedna država. Odrastao sam gledajući Samprasa i Gorana. Iz naše regije su svi navijali za ove druge i za njih dvojicu. Sećam sa 2001. da sam bio deo Goranove pripreme za Vimbldon. Trenirao sam kod Nikole Pilića gde se Ivanišević spremao. Imao sam tada 13-14 godina, smatrao sam da sam doprineo njegovoj tituli - našalio se Novak i dodao:

Goran Ivanišević u boksu Novaka Đokovića
Goran Ivanišević u boksu Novaka Đokovićafoto: Printscreen/Eurosport

- Znamo se dugo, trenirao je sjajne igrače protiv kojih sam igrao u karijeri. Sjajno ga je imati na svojoj strani. Videćemo posle prve nedelje šta dalje, biće sjajno iskustvo i zadovoljstvo imati takvog šampiona i prijatelja na svojoj strani. Nadam se dugoj saradnji - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.