OVO MU BAŠ NIJE TREBALO PRED VIMBLDON: Novak Đoković progovorio o povlačenju iz Saveta igrača!
Novak Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

ODUSTAJE ILI OSTAJE?

OVO MU BAŠ NIJE TREBALO PRED VIMBLDON: Novak Đoković progovorio o povlačenju iz Saveta igrača!

- Ako neko odaje informacije i upire prstom u jedno ili drugo lice zbog glasanja na ovaj ili onaj način, pitam se, koja je poenta biti tu i pokušavati da se bude deo sistema - istakao je

Objavljeno:

Mnogo se prašine podiglo oko sedmočasovnog ATP Saveta igrača koje je održano u petak uoči Vimbldona do kasnih večernjih časova, a kojim je predsedavao Novak Đoković.

Kao jedan od problema najbolji teniser sveta je istakao to što su informacije sa sastanaka Saveta često dospevale u javnost.

- Jedan od okidača bio je i taj što su informacije curile. Prečesto u poslednjih devet ili deset meseci. Sve se iznosilo u javnost tokom ili odmah posle sastanka. Nisam političar, sportista sam. Svi se trudimo da o svemu naučimo što više, da nađemo načina da doprinesemo razvoju ovog sporta. Ipak, mi nemamo pravo glasa. Da, oni slede ono što većina u Savetu traži, ali ponekad, kada je zastoj ili kada je Savet podeljen, oni preuzimaju liderstvo. Tada glasaju za ono što misle da je adekvatno. Tako da postiji veći problem.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: AP

Na pitanje zašto ga to toliko pogađa, Novak je odgovorio:

- To je razlog za brigu jer krši pravilo poverljivosti unutar grupe. Ako neko odaje informacije i upire prstom u jedno ili drugo lice zbog glasanja na ovaj ili onaj način, pitam se, koja je poenta biti tu i pokušavati da se bude deo sistema? Da li bi trebalo da postavimo kamere i javno sve prenosimo o čemu razgovaramo? To tako ne funkcioniše. Nemam šta da krijem, ali je to problem jer mnogo toga treba da ostane poverljivo, ne treba da napušta sobu, naročito ne tokom sastanka. Očigledno je da neko daje informacije iznutra. Ne znam ko. Pretpostavljam da nikad nećemo ni saznati. To je razočaranje za mnoge igrače jer se ne osećaju slobodno. To je bio okidač da Robin odluči da se povuče, kao i mnogi drugi.

Na kraju su novinari pitali srpskog tenisera je li i on ikada razmišljao da napusti Savet.

- Razmišljao sam o svemu. Čak i o tome da se povučem. Siguran sam da bi moj tim to voleo. Ipak, nešto u meni mi govori da bi trebalo da ostanem. Osećam da smo u tranzicionoj fazi i da je dobro da neko iz vrha bude tu - odbacio je svaku sumnju Novak, a sa mesta događaja preneo Sportklub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.