SVE JE ZAČUDILA NOLETOVA ODLUKA DA IGRA ATP TOKIO: Uradiće to samo zbog Srbije - i ničega više!
Novak Đoković dok je trenirao u Beogradu pred Vimbldon, Foto: Starsport©

JEDAN JEDINI - NAJVEĆI!

SVE JE ZAČUDILA NOLETOVA ODLUKA DA IGRA ATP TOKIO: Uradiće to samo zbog Srbije - i ničega više!

U Pekingu pre 11 godina Novak je osvojio svoju jedinu olimpijsku medalju

Objavljeno:

Pre nekoliko dana Novak Đoković je obelodanio da će nastupati na turniru iz serije 500 u Tokiju, što je mnoge začudilo, s obzirom na to da je u to vreme umeo da igra u Pekingu, ali nikad u najvažnijem japanskom gradu.

Međutim, za tako nešto postoji debeo razlog. I to razlog koji će se veoma svideti svakom Srbinu. Olimpijske igre 2020. godine, koje će se održati u to isto vreme naredne godine u tom istom gradu.

- Jeste, to je najveći razlog zašto sam odlučio da odem u Tokio. U prošlosti sam imao mnogo uspeha u Pekingu, nije inače bilo razloga da to menjam, ali ovoga puta sam to učinio zbog Olimpijskih igara - hoću da osetim kakav je teren, kakvi su uslovi, grad... Rečju, da se pripremim za verovatno jedan od najbitnijih sportskih događaja u ovom delu moje karijere - istakao je Đoković za Sport klub.

Novak Đoković na Vimbldonu
Novak Đoković na Vimbldonu foto: AP

U Pekingu pre 11 godina Novak je osvojio za sada svoju jedinu olimpijsku medalju, bronzanu. U Londonu je bio četvrti, dok je 2016. na startu izgubio od Huana Martina del Potra u jeku borbe sa povredom lakta zbog koje je kasnije imao najdužu pauzu u karijeri.

- Jako sam uzbuđen. Naravno da nisam jedini, ali mnogo bih voleo da krunišem karijeru zlatnom olimpijskom medaljom. Osvojio sam bronzu 2008, sada već daleke, a povreda me je nažalost sustigla 2016. godine u Riju, i to u trenutku kada sam igrao najbolje u karijeri. Nadam se da ću biti u formi za OI, tako ću tempirati sve da u Tokiju budem najbolji što mogu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.