POTPUNI HIT: Nova Serena radila kontrolni, pa se plasirala na Vimbldon! U prvom kolu se sastaje sa Venus!
Kori Gauf, Foto: AP/Thibault Camus

VIMBLDON 2019

POTPUNI HIT: Nova Serena radila kontrolni, pa se plasirala na Vimbldon! U prvom kolu se sastaje sa Venus!

Ona ima samo 15 godina i najmlađa je teniserka koja je uspela da kroz kvalifikacije prođe do glavnog žreba londonskog Gren slema u open eri

Objavljeno:

Teniserka Kori Gauf je devojčica koja će narednih godina tek postati poznata u teniskim krugovima.

Ona ima samo 15 godina i najmlađa je teniserka koja je uspela da kroz kvalifikacije prođe do glavnog žreba Vimbldona u open eri (od 1968). U posledjem kolu kvalifikacija, Koko, kako je nadimak mlade igračice, pobedila je Belgijanku Grit Minen sa 6:1, 6:1 za svega 55 minuta. Veče pre odlučujućeg kvalifikacionog meča polagala je kontrolni test iz nauke putem interneta i očekuje da će dobiti četvorku.

Ovoj devojčici je idol Serena Vilijams, a u prvom kolu Vimbldona igraće protiv sestre svog uzora, Venus. U poslednjih deset godina, Gauf je najmlađa teniserka koja je uopšte nastupala u ženskom singlu. To je 2009. godine bila Laura Robson.

- Lepo se osećam, nisam ni znala za to. Uglavnom i ne znam za neke rekorde dok mi neko posle toga ne kaže. Blagoslov je kad uspem da uradim tako nešto i zahvalna sam roditeljima što me nisu ograničavali, jer znam da mnogi to rade. Uvek su mi pričali da "pucam" koliko god visoko hoću. I srećna sam, ne samo što su prihvatili moje ciljeve, nego i što su štošta žrtvovali da bih do njih stizala - rekla je Kori Gauf za zvanični sajt Vimbldona.

Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, a Kori Gauf je prošle godine osvojila Rolan Garos u mlađoj konkurenciji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.