DA BISTE OSVOJILI VIMBLDON PRVO MORATE DA POBEDITE ĐOKOVIĆA! Nisam video čoveka koji to bolje radi od njega!
Novak Đoković je igrač sa najboljom kretnjom na terenu, Foto: EPA/Daniel Lealolivas

Uoči VImbldona

DA BISTE OSVOJILI VIMBLDON PRVO MORATE DA POBEDITE ĐOKOVIĆA! Nisam video čoveka koji to bolje radi od njega!

Džon Mekinro je pohvalno pričao o srpskom teniseru

Objavljeno:

Džon Mekinro je uoči ovogodišnjeg Vimbldona, na kome Novak Đoković brani titulu, napravio malu analizu najboljih igrača svih vremena.

Jedno od pitanja koje je dobilo odnosilo se i na to koji igrač ima najbolji rad nogu, a legendarni Amerikanac je odmah istakao Srbina, ali i svog nekada najvećeg rivala Bjorna Borga.

- Borg i Đoković imaju najbolji, Federer im je blizu, tu je i Nadal, nije iznenađenje što su najbolji igrači sjajni i u tome. Borg je imao sjajnu hitrost, morao je, igrao je neobično. A Đoković, mislim da nisam video čoveka koji bolje pokriva teren. Visok je i to pomaže, ali mora biti i vrlo fleksibilan. A ako ga gledate, ima neverovatan rad nogu i balans - istakao je Mekinro.

Novak Đoković je prvi favorit za titulu na Vimbldonu
Novak Đoković je prvi favorit za titulu na Vimbldonufoto: EPA/Nic Bothma

Novak u Londonu brani titulu, ali ko bi još mogao da se označi kao favorit?

- Teško je izabrati između Rodžera, Novaka i Rafe, ali za mene je Đoković neko ko mora da se pobedi, iako je Rafa izgledao bolje na travi prošle godine. Mnogo zavisi od žreba, da li će dobiti nekog nezgodnijeg rivala na startu turnira. Ako je dobar server u prvoj rundi, kada još nisi u ritmu, bude teško. Teško je izdvojiti još nekog pored velike trojke - rekao je Amerikanac.

Džon Mekinro veruje u Stefanosa Cicipasa
Džon Mekinro veruje u Stefanosa Cicipasafoto: EPA/Martin Divisek

On ističe kao Stefanosa Cicipasa kao igrača mlađe generacije od koga najviše očekuje.

- Velika trojka ima neverovatno volju za pobedom, ali će biti dobro za igru ako se pojave još neki pobednici. Stefanos Cicipas je najbolji među mladim igračima. Osvajaće velike turnire pre ili kasnije. Sve je u tvom takmičarskom žaru, On ima veličinu, udarce, nikoga se ne plaši. Bilo bi sjajno videti ga jednog dana kao Gren slem šampiona - dodao je Mekinro.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.