ČVRSTI ENGLEZI POPUSTILI: Drastične promene na Vimbldonu!
Logo Vimbldona/Ilustracija, Foto: AP/Tim Ireland

VIMBLDON 2019

ČVRSTI ENGLEZI POPUSTILI: Drastične promene na Vimbldonu!

Sada su organizatori shvatili da moraju nešto da promene

Objavljeno:

Poznato je da Englezi ne odstupaju od tradicije ni za milimetar.

Na Vimbldonu teniseri i teniserke i dalje nastupaju u potpuno beloj opremi, nosioci se određuju drugačije u odnosu na ostale Gren slemove, zbog čega se bunio Rafael Nadal, nedelja je dan pauze, osim kada je na programu finale.

Međutim, sada su organizatori shvatili da moraju nešto da promene. Izmena se odnosi na taj brejk koji nikada nije igran na Vimbldonu. Neće to biti u klasičnom smislu, da taj brejk bude odlučujući pri rezultatu 6:6, već će igrači u petom setu moći da igraju do 12:12 i pri tom rezultatu će biti igran taj brejk.

Tako su organizatori odlučili da prekinu beskrajne mečeve, među kojima je onaj iz 2010. godine u kome su se sastali Džon Izner i Nikolas Mau. Duel Amerikanca i Francuza je trajao tri dana i završen je Iznerovom pobedom sa 70:68 u petom setu.

Vimbldon počinje 1. jula i trajaće do 14. jula. Osim izmena koje se tiču taj brejka, novina je i da je, osim Centralnog, krov dobio i teren broj 1, a program će umesto u 13 časova po srednjeevropskom vremenu počinjati u 12.30 časova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.