NADAL BESNI ZBOG FEDERERA, A PRIKLJUČIO SE I NOVAK: Zbog ovih Srbinovih reči, prštaće na Vimbldonu!
Novak Đoković, Foto: EPA/Andrej Cukić

PRIPREME

NADAL BESNI ZBOG FEDERERA, A PRIKLJUČIO SE I NOVAK: Zbog ovih Srbinovih reči, prštaće na Vimbldonu!

Posle duela sa mladim Kanađaninom Đoković neće igrati do Vimbldona koji počinje 1. jula i na kome brani titulu

Objavljeno:

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković se za Vimbldon priprema na egzibiciji Budls u Stouk parku.

Protivnik na drugom meču biće mu Denis Šapovalov sa kojim je trenirao ovih dana. Posle duela sa mladim Kanađaninom Đoković neće igrati do Vimbldona koji počinje 1. jula i na kome brani titulu.

- Oduvek sam imao najveće ambicije i tako je i ove godine. Prvi sam na listi, branim trofej na Vimbldonu, nadam se da ću ponovo doći do kraja turnira. Realnost uvek može biti drugačija. Osim nekoliko stalnih favorita, postoji grupa igrača koji mogu da budu ozbiljni kandidati. Federer i Nadal su uvek tu uz mene, nas trojica smo u toj grupi najvećih favorita za trofej - izjavio je Novak Đoković.

Žreb za najprestižniji teniski turnir biće obavljen u petak u 11 časova.

- Biće to još jedan težak turnir. Idem korak po korak, meč po meč. Gren slem turniri su u ovoj fazi moje karijere uvek prioritet broj jedan u smislu očekivanja. Imam tu čast da sam prvi teniser sveta, to je uloga koja nosi veliku odgovornost i pritisak, tako da ću dati sve od sebe da budem na visini zadatka. Na Rolan Garosu je bilo prilično emotivno i stigao sam do polufinala. Sada pokušavam da uđem u formu i jedva čekam da se vratim na taj čuveni teren na Vimbldonu - dodao je.

Na konačnoj listi nosilaca na Vimbldonu, Srbin je prvi, Federer drugi, a Nadal treći nosilac iako je španski teniser bolje rangiran od švajcarskog. Formula po kojoj se određuju nosioci na turniru se zasniva na svim poenima osvojenim na travi u poslednjih 12 meseci i na 75 posto poena osvojenih na travi godinu ranije. Zbog toga se bunio Rafael Nadal, a Đoković je podržao Španca.

- To su njihova pravila i moramo ih poštovati iako je to malo začuđujuće. Rodžer je jedan od najboljih tenisera ikada na Vimbldonu, ima najviše titula ovde i ako neko zaslužuje povlastice to je on. Istovremeno, Nadal je taj od koga Rodžer preuzima tu poziciju drugog nosioca, tako da je teško biti iskren - rekao je Đoković.

Prošle godine srpski teniser je u London došao kao 21. igrač sveta i uspeo da osvoji turnir posle oporavka od operacije lakta.

- Osvajanje Vimbldona prošle godine bila je tačka prekretnica jer sam se vraćao na teren posle povrede i pošto sam ispao iz Top 20. Bilo je to značajno zbog podizanja samopouzdanja i kvaliteta mog tenisa - podsetio se Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.