U BULONJSKOJ ŠUMI NIŠTA NOVO: Nadal je šampion, hrabri Tim nije izdržao!
Rafael Nadal, Foto: EPA/Julien de Rosa

ROLAN GAROS 2019.

U BULONJSKOJ ŠUMI NIŠTA NOVO: Nadal je šampion, hrabri Tim nije izdržao!

Kralj šljake je u potpunosti opravdao nadimak

Objavljeno:

Španac Rafael Nadal odbranio je titulu na Rolan Garosu pošto je u finalu pobedio Dominika Tima sa 3:1, po setovima 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Kralj šljake je u potpunosti opravdao nadimak pošto je 12. put u karijeri osvojio pehar namenjen pobedniku drugog Gren slema u sezoni i dodao 18. trofej sa najvećih turnira. Sa druge strane, iscrpljujući duel sa Novakom Đokovićem u polufinalu, ostavio je posledice na Tima koji je samo uspeo da uzme jedan set španskom teniseru.

Meč je trajao nešto više od tri sata, a i jedan i drugi igrač su prikazali sjajan tenis. Publika je uživala, a prvi brejk je viđen tek u petom gemu prvog seta kada je Tim oduzeo servis Nadalu. Bik sa Majorke je uzvratio istom merom. Austrijski igrač je imao šansu da ponovo brejkne Španca, ali se Nadal spasio i poveo sa 1:0 u setovima.

Teniseri su u drugom setu držali svoj servis do 5:5, a u 12. gemu brejk pravi Tim čime je naterao Nadala da servira za ostanak u setu. Iskoristio je austrijski teniser slabu Nadalovu koncentraciju i izjednačio.

U nastavku se Timova igra potpuno raspala pa Špancu nije bilo mnogo teško da treći i četvrti set osvoji sa po 6:1 i osvoji novi trofej u Gradu svetlosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.