ĐOKOVIĆ JE BIO FRUSTRIRAN  I SVAĐALAČKI NASTROJEN: CNN nije štedeo reči kada je opisivao poraz Novaka na RG!
Foto: EPA/Caroline Blumberg

srbinu razrušene nade

ĐOKOVIĆ JE BIO FRUSTRIRAN I SVAĐALAČKI NASTROJEN: CNN nije štedeo reči kada je opisivao poraz Novaka na RG!

Ovako su oni videli eliminaciju sprskog tenisera sa Otvorenog prvenstva Francuske

Objavljeno: 12:55h

Poraz Novaka Đokovića od Dominika Tima posle pet setova drame tokom dvodnevnog polufinala Rolan Garosa izazvao je brojne reakcije, a o tom meču svoju publiku na poseban način izvestio je i CNN.

Pod naslovom "Nezadovoljni Đoković eliminisan sa Rolan Garosa, kraj serije pobeda na grend slem turnirima" taj američki medij je ovako pisao o porazu najboljeg igrača sveta:

"Serija grend slem trijumfa Novaka Đokovića je gotova. Nezadovoljni Đoković je napustio Rolan Garos u subotu posle trilera, porazom od Dominika Tima na kraju njihovog polufinalnog susreta na koji je veoma uticalo i vreme. Timova pobeda od 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5 je prekinula niz svetskog broja 1 od čak 26 uzastopnih pobeda na najvećim turnirima, a taj niz je počeo još na prošlogodišnjem Vimbldonu.

Takođe, time su razrušene njegove nade da drugi put u karijeri osvoji četiri grend slema jedan za drugim.

Tim je, sa druge strane, izborio pravo da kao i prošle godine igra u finalu sa Nadalom. Postao je prvi teniser koji se ne zove Nadal, Đoković ili Rodžer Federer, a koji je ušao u dva uzastopna finala Rolan Garosa još otkako je to Robin Soderling učinio 2009. i 2010.

Timov zadatak će biti težak protiv čoveka koji je 11 puta ovde podizao trofej, Nadal ga je 2018. pobedio sa 3:0, ali još više zbog toga što se fizički iscrpeo u trijumfu nad Đokovićem i neće imati dan pauze do finala.

Kralj šljake protiv Dominika Tima, isrcljenog posle pobede nad Đokovićem u pet setova, otud i kvota 1,22 na Nadalovu pobedu. Pogledajte sve MOZZART kvote za meč Nadal – Tim.

Četvrti nosilac je proveo skoro tri sata na terenu u subotu nakon što je meč u petak prekinut kada je ovaj 25-godišnjak pri rezultatu 1:1 u setovima vodio sa 3:1 u trećem.

"Dobro se osećam. Pun sam adrenalina. Naravno, trebaće mi takav osećaj i u finalu. Neću osećati umor, to dođe posle turnira. Daću sve od sebe na terenu", rekao je Austrijanac.

Pre 12 meseci Đoković je vrlo frustriran napustio Pariz, izgubivši prethodno od relativno nepoznatog Marka Ćekinata u četvrtfinalu u kome je propuštao šansu za šansom.

I ovoga puta je bio nezadovoljan, jer su vetroviti uslovi u Parizu, istina ne baš onoliko loši kao u petak, doveli do rasprave između Đokovića i glavnog sudije, Đaumea Kampistola, koji mu je izrekao upozorenje zbog duge pripreme za servis i to u situaciji 5:6, 30:15 u trećem setu. Đoković je poznat, poput Nadala, po tome što odvoji vreme za sebe između poena u kojima on servira.

Kasnije je rekao sudiji da čeka da se publika umiri pre nego što uključi sat za merenje vremena za novi servis. A kada je Tim sjajno odigrao bekhend na četvrtu set loptu, 15-struki grend slem šampion je dobio upozorenje od sudije zbog nesportskog ponašanja. Frustracija je još više porasla.

"Jesi li ikada igrao tenis", pitao je arbitra i dobio potvrdan odgovor. "Dakle, ti znaš kako je kada je 5:6, dug poen, navijači još tapšu? Sad si postao poznat", rekao je sudiji.

Posle prekida, Đoković je konstantno pritiskao Tima i bio nagrađen prilaskom na 3:4 u trećem setu. Na 4:4 jedna razmena je trajala 21 udarac a Austrijanac je tada dropšot pretvorio u brejk poen - uz pomoć mreže. Drama se nastavila, naročito u 12. gemu, u kome je Tim rutinski bekhend slajs poslao prejako prilikom svoje prve set lopte. Jedan servis u telo i potom as anulirali su još dve set lopte, pre nego što je Tim "pročitao" Novakovu servis-volej igru i to kaznio bekhendom.

Đoković je u četvrtom setu stekao rani brejk prednosti, ali se Tim vratio i čak poveo sa 5:4. Na gem od pobede i uz 0:15 na Novakov servis, Timova greška je pomogla rivalu, Đoković je mogao da odahne. Tenzija je potom narasla jer je Đoković u narednom gemu zahvaljujući dvostrukoj servis grešci Austrijanca izjednačio. Bilo je tu dugih razmena udaraca od kojih je zastajao dah, uključujući i brzu reakciju Tima na jednu brejk šansu, kada je dotrčao ka mreži i skraćenim bekhendom zbunio suparnika. Đoković se dobro držao, ali je pogrešio pri brejk prilici uz rezultat 1:1 u petom setu. A kakva je to samo šansa bila. U reviji dropštova, Novak je krenuo na jedan takav, ali je forhend poslao prejako.

Uzelo je to danak: kada je sledeći put servirao, Đoković je prokockao taj gem jer mu je volej zakačio vrh mreže a loptica se vratila na njegovu stranu terena. Moglo bi se reći da je mreža navijala za Tima, jer je u jednom situaciji austrijski pasing-šot zakačio njen vrh i postao lob koji je bio koban po zatečenog Đokovića. Novak jeste spasao brejk loptu pri rezultatu 1:4, ali je onda kiša ponovo prekinula polufinale.

A prvi poen posle jednosatne pauze je, pomalo neverovatno, ponovo dovelo do svađe Đokovića i sudije Kampistola, oko toga da li je Novak sa pravom prekinuo poen kada je tvrdio da je Timov udarac poslao lopticu van terena. Sudija je rekao da poen pripada Austrijancu. Ipak, Đoković je spasao i drugu brejk loptu, a brejkom prišao na 3:4. I, iako mu je sve išlo na ruku, Đoković se zagrcnuo - povao sa 30:0, a doživeo brejk za 3:5. Drama se, međutim, nije tada zaustavila.

Jurcajući za pobedom, Tim je posle vođstva od 40:15 promašio dva bekhend slajsa, jedan je poslao u mrežu, jedan pored terena. Tako je prokockao dve meč lopte. A na brejk loptu rivala, bekehndom je poslao lopticu u mrežu.

Ipak, Đoković nije mogao da spase i treću meč loptu, pri rezultatu 5:6, jer je Tim poslao forhendom sebe u finale sa Nadalom.

"Nekako sam imao osećaj da sam sve vreme vodio, a onda je na kraju sve postalo... tako teško. Mogao je da pobedi i on, mogli smo obojica. Na sreću, ovoga puta sam kao pobednik iz duela izašao ja", zaključio je Tim, a i CNN svoj izveštaj.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.