A, KAŽETE DA JE MATOR? Federer bez izgubljenog seta u četvrtfinalu, Nadalova magija, Stenu triler protiv Cicipasa!
Rodžer Federer, Foto: EPA/Srdjan Suki

ROLAN GAROS 2019.

A, KAŽETE DA JE MATOR? Federer bez izgubljenog seta u četvrtfinalu, Nadalova magija, Stenu triler protiv Cicipasa!

Argentinski teniser je imao problema sa povredom noge, ali to nikako ne umanjuje uspeh legendarnog tenisera

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.

Iskusni tridesetsedmogodišnji Švajcarac je u osmini finala pobedio Argentinca Leonarda Majera sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:3. Za plasman u narednu rundu Federeru je bilo potrebno sat i 45 minuta, a do četvrtfinalnog duela je došao bez izgubljenog seta.

Švajcarski teniser je postao najstariji teniser od 1991. godine koji se plasirao u četvrtfinale Gren slema.

Argentinski teniser je imao problema sa povredom noge, ali to nikako ne umanjuje uspeh legendarnog tenisera. Tokom celog meča Federer je sjajno servirao i koristio svoje prilike pa Majer nije imao mnogo šanse.

U četvrtfinalu, Federer će imati najteži zadatak do sada u Parizu pošto će se suočiti sa sunarodnikom Stenom Vavrinkom koji je posle trilera pobedio Grka Stefanosa Cicipasa.

Meč Švajcarca i grčkog tenisera je trajao pet sati i 11 minuta i okončan je u petom setu. Od početka je trajala rovovska borba.

Svoje servise su držali i Vavrinka i Cicipas pa je taj-brejk morao da odluči prvi set. Imao je grčki teniser dva mini brejka i set loptu, ali je Vavrinkino iskustvo presudilo pa je osvojio prvi set. U drugom setu je Švajcarac prokockao set lopte pa je Cicipas izjednačio, dok je u trećem Vavrinka napravio samo jedan brejka koji mu je bio dovoljan za vođstvo.

Nije se predavao Cicipas pa je dva puta u četvrtom setu oduzeo servis Švajcarcu i odveo meč u petu deonicu. U odlučujućem setu, igrači su bili sigurni na svojim servisima, a prvi i odlučujući brejk je viđen u 14. gemu koji je doneo pobedu Vavrinki.

Branilac titule i rekorder po osvojenim trofejima na Rolan Garosu Rafael Nadal u osmini finala je bio bolji od Argentinca Huana Londera sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:3. To je bila 90. Nadalova pobeda na Rolan Garosu.

Brzo je Španac stigao do brejka u prvom setu i poveo sa 3:0, a argentinski teniser je imao šansu za povratak u petom gemu, ali nije uspeo pa mu je Nadal još jednom oduzeo servis u prvom setu. Drugi reket sveta je u drugom pokazao tenisku magiju pošto je izveo neverovatan potez koji mu je doneo prednost od 3:2, zatim je napravio brejk za 4:2 i bez problema uzeo i drugi set.

Izgledalo je da će treći biti samo formalnost kada je Nadal napravio dva brejka i poveo sa 4:1, ali je dozvolio Londeru da mu vrati brejk i smanji na 4:3. Međutim, imao je brejk viška zahvaljujući kome je slavio i plasirao se u četvrtfinale u kome ga čeka bolji iz meča Nišikori - Per.

Meč između Keija Nišikorija i Benoe Pera prekinut je početkom četvrtog dela igre pri vođstvu Japanca od 2:1 u setovima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.