KAD NE MOŽE SINGL, MOŽE DUBL: Srpski lavovi Lajović i Tipsarević gaze rivale! Prokockali meč loptu pa se spašavali!
Lajović i Tipsarević, Foto: Dado Đilas

ROLAN GAROS 2019.

KAD NE MOŽE SINGL, MOŽE DUBL: Srpski lavovi Lajović i Tipsarević gaze rivale! Prokockali meč loptu pa se spašavali!

Neizvesniji je bio drugi set

Objavljeno:

Srpski teniseri Dušan Lajović i Janko Tipsarević plasirali su se u četvrtfinale dublova na Rolan Garosu.

Oni su u osmini finala pobedili indijsko-rumunsku kombinaciju Bopana i Copil sa 2:1 posle preokreta. U prvom setu, Indijac i Rumun su očitali teniseki čas Srbima. Napravili su brejk u drugom i četvrtom setu i osvojili set sa 6:1.

Lajović i Tipsarević su u četvrtfinalu Rolan Garosa
Lajović i Tipsarević su u četvrtfinalu Rolan Garosa foto: Printscreen/Twitter

Neizvesniji je bio drugi set. Odmah u prvom gemu, Lajović i Tipsarević su izgubili servis, ali se u nastavku probudila srpska mašinerija. Uzvratili su već u drugom kada su protivnicima oduzeli servis. Držali su parovi svoje servise do sedmog gema kada Bopana i Copil ponovo prave brejk. Već u narednom uzvraćaju srpski teniseri. Ponovo je usledila rovovska bitka da bi u 12. gemu Lajović i Tipsarević napravili brejk i izjednačili u setovima.

Dušan Lajović
Dušan Lajović foto: EPA/Yoan Valat

Rovoska bitka nastavljena je i u odlučujućem setu. Imali su Lajović i Tipsarević tri brejk prilike u četvrtom gemu, ali su se Indijac i Rumun spasili. Držali su parovi svoj servis do 12. gema. Tada su Srbi imali brejk meč loptu pri rezultatu 40:30, ali je set ušao u taj brejk. Tada je usledila drama. Srbi su napravili brejk za 2:1, ali su izgubili dva poena na svoj servis čime su Indijac i Rumun preokrenuli na 3:2. Potom je indijsko-rumunski par izgubio oba svoja servisa, ali je uzvratio srpski. Imali su Bopana i Copil meč loptu na 6:5, ali su Lajović i Tipsarević preokrenuli i mogli da reše meč na 7:6.

Janko Tipsarević
Janko Tipsarević foto: Profimedia

Međutim, novu meč loptu imali su protivnici Srba sa 8:7, ali su se Lajović i Tipsarević izvukli i iskoristili treću meč loptu za plasman u četvrtfinale u kome će se sastati sa boljim parom iz duela Kravic/Majls - Marah/Pavić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.