PRVI PUT SAM IGRAO PET SETOVA, ALI OVO JE DOBRA ŠKOLA: Đere nije razočaran posle poraza od Nišikorija!
Srpski teniser, Laslo Đere, Foto: Profimedia

uspeh

PRVI PUT SAM IGRAO PET SETOVA, ALI OVO JE DOBRA ŠKOLA: Đere nije razočaran posle poraza od Nišikorija!

Teniser iz Sente kaže da ga ovaj poraz neće demoralisati, naprotiv, biće mu podstrek da nastavi da napreduje

Objavljeno:

Posle maratonske borbe i skoro četiri i po časa igre, Laslo Đere je porađen od sedmog nosioca, Keija Nišikorija u pet setova.

U obraćanju medijima, Đere je rekao da mu je žao što nije uspeo da meč završi pobedom i da ga je pred kraj stigao umor.

- Kei je jako dobro počeo meč. Nisam imao priliku da napadam na početku, uglavnom sam se branio. Dobro je servirao, imao je jako visok procenat servisa u prvom setu. Posle je bilo ključno da dobijem taj drugi set, imao je set lopte, vodio je sa 4:1, tu sam polako osećao da postajemo egal i da zaista mogu da mu pariram. U trećem setu je bio bolji, za četvrti set sam bio spreman i osećao sam da mogu da ga dobijem, a verovao sam i u pobedu. Otvorio sam jako dobro i peti set. Bilo je prvi put da igram peti set, možda mi je falilo malo iskustva, jedan od brejkova bio je takav da ništa nisam mogao u tom gemu. Dobro je odreternirao par puta i uglavnom sve posle što sam grešio, to su bili mali auti - vrteo je film sa meča Đere.

Laslo Đere
Laslo Đere foto: EPA

U petom setu, Japanac je pronašao snagu posle nekoliko odličnih poena, kada je izjednačio na 4:4 osetio je da ima šansu. Laslo je imao period krize, ali kaže da se sasvim dobro osećao čak i tada, kada se meč lomio.

- Osećao sam se dobro na terenu, fizilki a i psihički. Obojica smo pali malo na kraju, videlo se to i kod njega, ali mislim da sam se dobro držao - dodao je Laslo.

Laslo Đere
Laslo Đere foto: EPA/Gerry Penny

Teniser iz Sente kaže da ga ovaj poraz neće demoralisati, naprotiv, biće mu podstrek da nastavi da napreduje.

- Sigurno će mi značiti za budućnost jer sam pokazao sebi da mogu da igram u tri dobijena protiv najboljih na svetu i da mogu da im pariram, držim ritam i tempo igre tokom celog meča. Pogotovo ako nastavim marljivo da radim kao što sam i do sada, da pokušam da napredujem i unapredim neke aspekte svoje igre, mislim da ću u budućnosti dobijati ovakve mečeve - zaključio je Đere.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.