BRODOLOM SRBINA U PARIZU: Imao je pobedu nadohvat ruke, ali Nišikori se izvukao i savladao Đerea posle 4 i po sata!
Laslo Đere je zaustavljen u 3. kolu, Foto: EPA

rolan garos, 3. kolo

BRODOLOM SRBINA U PARIZU: Imao je pobedu nadohvat ruke, ali Nišikori se izvukao i savladao Đerea posle 4 i po sata!

Njegov rival u sledećem kolu biće domaći predstavnik Benoa Per

Objavljeno:

Četiri i po sata trajao je teniski mećizmeđu Lasla Đerea i Keija Nišikorija.

Fantastični Đere nije uspeo da se plasira u osminu finala, a da je ishod bio drugačiji ne bi bilo nezasluženo, imao je srpski teniser dupli brejk prednosti u petom setu, vodio je sa 3:0, kasnije i sa 4:2, ali nije uspeo da triumfuje.

Već od starta meča videlo se da je Đere izašao na teren rešen da koliko god je moguće zagorča život najboljem japanskom teniseru. Takav pristup doneo mu je prvi brejk u meču, poveo je sa 3:2, ali je Nišikori odmah uzvratio kontrabrejkom, da bi u desetom gemu još jednom oduzeo servis Đereu i poveo sa 1:0.

foto: EPA

Nišikori je i na startu drugog seta nametnuo svoj ritam, poveo je sa 4:1, ali se hrabri Đere „probudio“, uspeo da izbori taj-brejk u kojem su obojica imala po set loptu. Đere je svoju iskoristio, izjednačio na 1:1, a publici na terenu broj 1 zagarantovao teniski spektakl.

Treći set je ličio na prvi, Đere nijednom nije uspeo da ugrozi servis Nišikorija koji je sa dva brejka ponovo stekao prednost, da bi četvrti set počeo sa tri brejka. Dva je napravio Đere, poveo sa 2:1 i prednost sačuvao do kraja seta, odbivši sve napade 7. nosioca koji je propustio četiri brejk lopte. Početak petog seta kao iz bajke, Đere je poveo sa 3:0 i servirao, ali je u tom trenutku počeo preokret.

foto: EPA

Nišikori je smanjio na 3:1, a u osmom gemu u potpunosti anulirao prednost srpskog igrača. Đere je tri puta servirao za ostanak u meču, dva puta je bio uspešan, ali je u trećem pokušaju Nišikori stigao do prve meč lopte i odmah je iskoristio nakon 269 minuta igre. Njegov rival u sledećem kolu biće domaći predstavnik Benoa Per.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.