NOLE JE DRUGO IME ZA RUTINU: Đoković se gotovo bez kapi znoja prošetao do 3. kola Pariza!
Nole na Rolan Garosu, Foto: Profimedia

ROLAN GAROS, 2. kolo

NOLE JE DRUGO IME ZA RUTINU: Đoković se gotovo bez kapi znoja prošetao do 3. kola Pariza!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 16:00h

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković počistio je švajcarskog igrača finskog porekla Henrija Laksonena sa 3:0 (6:1, 6:4, 6: ) u drugom kolu Rolan Garosa.

Od samog početka je uspostavio terensku nadmoć, na šta Laksonen nije umeo da odgovori, osim u drugom setu, kada je pri rezultatu 3:2 uspeo da vrati brejk. Ta radost trajala je svega par minuta, jer je Srbin odmah poveo sa 4:3, a onda i rutinski priveo taj deo igre kraju.

U prvom i trećem setu gledali smo gotovo isti meč, jer je Henri bio gotovo potpuno nemoćan, pa je tek s vremena na vreme uspevao da parira. Svoju šansu je tražio u jakim forhendima i silovitim servisima, ali ga danas njegova dva glavna oružja nisu baš slušala.

U narednom kolu, Đoković se sastaje sa Italijanom Simoneom Karuzom, koji je u tri seta razbio Francuza Žila Simona, pa ga domaća publika neće baš "maziti" tokom tog duela sa Srbinom koji živi u kneževini Monte Karlo na jugu Francuske.

Ako prođe u osminu finala, tamo bi mogao da se sastane sa Bornom Ćorićem, dok bi potencijalni rivali u četvrtfinalu mogli da budu Fonjini, Dušan Lajović ili Aleksandar Zverev.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ! Nole ide u treće kolo!

5:3 - Rutinskije od ovoga ne može! Laksonen servira za opstanak u meču.

4:2 - Nastavlja se lagano na servis gemove oba protivnika, sada Srbin nema potrebu da se previše troši.

3:1 - Sada su oba tenisera lagano rešila svoj servis gem.

2:0 - Potvrđen je brejk!

1:0 - BREJK!!! Nole vodi u trećem setu, i sada je realno samo pitanje momenta kada će se meč završiti. Karuzo čeka Đokovića u trećem kolu, posle pobede nad Žilom Simonom.

POČEO JE TREĆI SET!

6:4 - Nole uzima i drugi set. Iako je Laksonen bio daleko bolji u drugom nego u prvom, nije uspeo da jače parira, a uspeo je čak i da uzme brejk u jednom momentu.

5:4 - Sačuvao se Švajcarac, pa će sada Srbin imati priliku da servira za set. Do sada, meč traje svega sat vremena.

5:3 - Uz malo muke, Nole ipak potvrđuje brejk prednosti, pa će rođeni Finac servirati za opstanak u setu.

4:3 - NOVI BREJK! Drama u drugom setu! Tri brejka zaredom, Đoković opet ima sve u svojim rukama.

3:3 - RIBREJK! Prvi problemi za Noleta na njegov servis. Henri je došao do 0:40, i odmah iskoristio prvu brejk loptu!

3:2 - BREJK! Opet problemi za Švajcarca, Nole je imao dve brejk lopte pri rezultatu 15:40, ali ih je obe spasio. Posle tog "đusa", Srbin je imao još tri brejk lopte, od kojih je iskoristio treću, tj. petu.

2:2 - Ponovo rutinski Nole dolazi do svog gema. Laksonen mu nije zapretio nijednom!

1:2 - Konsolidovao se Laksonen. Tri magična servisa bila su dovoljna za 40:30, a onda je sjajnim forhend vinerom došao do nove prednosti.

1:1 - Iako je delovalo da će Henri biti bolji u ovom setu, ponovo nije uspeo ni da pripreti Srbinu. Uzeo je jedan veoma lep poen, ali to nije bilo ni blizu dovoljnog.

0:1 - Poprilično dobar servis gem za Laksonena, koji je po prvi put na ovom meču došao do prednosti.

POČEO JE DRUGI SET!

6:1 - "Čitavih" 23 minuta je trajao prvi set između Noleta i Henrija. Da li nam se sprema klasično čišćenje? Jedini poeni koje Laksonen uzima na Srbinov servis su greške - što neiznuđene, što dupla servis.

5:1 - Uz dosta muke, bilo je i 40:40, Švajcarac rođen u Finskoj uspeva da dođe do prvog gema zbog čega ga je publika nagradila aplauzom.

5:0 - Šta je ovo, ljudi moji? Da li je Laksonen uopšte došao na meč?

4:0 - Lagano, da lakše ne može biti. Ako ovako nastavi, Srbin se neće ni oznojiti i sačuvaće svu energiju pred nastavak ovog renomiranog turnira.

3:0 - Reći da je ovo bilo rutinski bio bi deminutiv. Novak "kruzira" ka prvom setu.

2:0 - I odmah, u prvom gemu na servis Laksonena, Nole je došao do brejk lopte, poklon poenom Finca. Iskoristio ga je, i nagovestio još jedno lišćenje u Parizu.

1:0 - Rutinski početak meča za Srbina, bez izgubljenog poena, bez ijedne duge razmene.

14.22 - Meč je počeo!

14.13 - Nole i Henri se spremaju za duel. Očekuje se da počne veoma brzo.

13.57 - KRAJ! JAPANKA JE U TREĆEM KOLU: Meč je trajao dva sata i skoro 50 minuta, Osaka je iskoristila drugu meč loptu i slavila sa 6:3 u odlučujućem delu igre!

13.52 - 5:3! Azarenka se opet vraća. Osaka sada servira za pobedu, ali čini se da se Viktorija opet probudila.

13.48 - Osaka je imala servis za pobedu, ali je Azarenka vratila jedan brejk. Sada gubi sa 5:2 i servira za ostanak u meču.

13.37 - Japanka je uzela brejk i vodi sa 3:1 u odlučujućem setu. Konačno možemo da se ponadamo da će Nole uskoro na teren.

13.04 - Osaka je iskoristila četvrtu set loptu, pa je došla do odlučujućeg, trećeg seta. A, morala je da se vraća od brejka zaostatka pri rezultatu 2:4.

12.58 - 6:5 za Osaku! Azarenka servira za opstanak u setu po drugi put. Hoće li biti taj-brejka?

12.54 - 5:5! Azarenka uzvraća udarac, ulazimo u dramatičan završetak seta.

12.52 - Beloruskinja je izgubila brejk prednosti, a onda je Osaka povela na svoj servis sa 5:4. Izgleda da ćemo morati još da čekamo na Noleta.

12.32 - Viktorija je na dva gema od "viktorije"!

12.25 - Azarenka je došla do brejka i u drugom setu, Nole bi mogao da počne pre 13h.

12.08 - Osaka i Azarenka igraju drugi set, prvi je Beloruskinja rešila lagano u svoju korist, ali sada gledamo nešto drugačiju sliku, pa bi taj duel mogao da potraje duže nego što je planirano.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.