DOK SE SPREMA ZA ROLAN GAROS, MISLI NA JOKIĆA I HILANDAR: Upoznao sam ga u Riju, i odmah mi je sve bilo jasno...
Novak Đoković i Nikola Jokić, Foto: EPA/Ettore Ferrari, AP

GOSPODIN O GOSPODINU

DOK SE SPREMA ZA ROLAN GAROS, MISLI NA JOKIĆA I HILANDAR: Upoznao sam ga u Riju, i odmah mi je sve bilo jasno...

- Verovao sam da će se odazvati! Kao navijaču naše reprezentacije veoma mi je drago što ću ga gledati na Svetskom prvenstvu u Kini - istakao je Nole

Objavljeno:

Veliki broj navijača košarkaške reprezentacije Srbije sa zadovoljstvom je dočekao odluku Nikole Jokića da na Mundobasketu u Kini igra za Orlove. Po mnogima, centar Denver Nagetsa je, uz prvog tenisera planete Novaka Đokovića, najbolji reprezent Srbije u svetu.

- Sport i jeste veoma lep i plemenit način da se predstavlja svoja zemlja. Pogotovo kada je reč o našim, globalnim sportovima, kao što su košarka i tenis. Obojica smo na svetskom nivou ostvarili uspehe, zato je nekako logično i prirodno da smo i dobri predstavnici svoje zemlje. Pored našeg imena uvek stoji zastava Srbije, na šta smo veoma ponosni - rekao je Novak Đoković za Novosti.

Nikola Jokić
Nikola Jokić foto: AP

Dok se Đoković na Rolan Garosu bori za drugi Gren slem u Parizu, prva zvezda Nagetsa izabran je u najbolju petorku NBA.

- Realno, zaslužio je! Neću da ispadne da sam veliki poznavalac košarke, ali jesam istinski ljubitelj tog sporta. Gledam NBA, pratim Jokića, i druge naše igrače. Jokara je stvarno fenomen. Neverovatno je kako izvodi neke poteze - istakao je Đoković o Nikoli.

Novak Đoković
Novak Đoković foto: EPA/Ettore Ferrari

Na "Džokerovu" odluku da igra za Orlove, Nole je imao šta da kaže:

- Verovao sam da će se odazvati! Kao navijaču naše reprezentacije veoma mi je drago što ću ga gledati na Svetskom prvenstvu u Kini. Ljudi su nepotrebno stavljali previše pritiska na njega. NBA ima drugačiju organizaciju, mnogo više zahtevaju od svojih igrača od evropskih liga. Jokić i ja smo se upoznali na Olimpijskim igrama u Brazilu i razgovarajući s njim stekao sam utisak da je vrlo fin, miran, pristojan i kulturan momak, vrlo jednostavan, i da voli svoju zemlju.

Srpski as je nedavno napunio 32 godine, ali zanimljivo je gde se nalazio tog dana:

- U putu! Putovali smo do Pariza. Bili smo u Španiji, gde sam imao priliku da budem s braćom, decom, suprugom i prijateljima. Rođendan smo, pred put, proveli u porodičnom ambijentu. Tako je bilo posle i u Parizu. Moj sin Stefan je celog dana pitao kada ćemo da slavimo. Za njega slavlje predstavljaju torta i duvanje svećica. Čekao je ceo dan da bi mu, konačno, uveče u Parizu bila ispunjena želja. Bio je dobro raspoložen zbog toga.

Hilandar
Hilandar foto: hilandar.org

Na pitanje da li još nosi krstić iz Hilandara, Novak je ekspresno odgovorio:

- Naravno! Tu je, na grudima, ispod majice - istakao je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.