VELIKO IZNENAĐENJE NA STARTU ROLAN GAROSA: Šampionka ispala u prvom kolu! Iskusne teniserke podbacile!
Anđelik Kerber poražena u prvom kolu Rolan Garosa, Foto: EPA/Ronald Wittek

ROLAN GAROS 2019

VELIKO IZNENAĐENJE NA STARTU ROLAN GAROSA: Šampionka ispala u prvom kolu! Iskusne teniserke podbacile!

Ruskoj teniserki je za trijumf bilo potrebno sat i 14 minuta

Objavljeno:

Rolan Garos samo što je počeo, a već je napravljeno i prvo iznenađenje.

U konkurenciji dama, bivša najbolja teniserka sveta i trostruka Gren slem šampionka Anđelik Kerber izgubila je u prvom kolu na terenu „Filip Šatrije“.

Nemica je trenutno peta na WTA listi, a u prvom meču na turniru savladala ju je Ruskinja Anastasija Potapova sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Ruskoj teniserki je za trijumf bilo potrebno sat i 14 minuta.

Možda bi borba bila i neizvesnija da Kerberova nema problema sa povredom pa talentovanoj Ruskinji nije bilo teško da se plasira u narednu rundu. U drugom kolu, igraće i Hrvatica Petra Martić koja je pobedila tunižansku teniserku Ons Žaber sa 2:0 (6:1, 6:2).

Prošlogodišnja finalistkinja Sloan Stivens odlično je započela pohod ka odbrani poena. Ona je u prvom kolu slavila protiv Japanke Doi sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6. U drugom kolu, Stivens će igrati protiv Soribes Tormo koja je bila bolja od Belgijanke Van Ujtvank sa 2:0.

Bivša šampionka Rolan Garosa Garbinje Muguruza pobedila je u prvom kolu Tejlor Taunsend sa 2:1 posle preokreta, po setovima 5:7, 6:2, 6:2. Rivalka Špankinji u nastavku takmičenja biće Šveđanka Larson koja je maksimalnim rezultatom pobedila Ribarikovu iz Slovačke.

Prvi dan Rolan Garosa bio je koban po iskusne teniserke. Iz daljeg takmičenja ispala je Venus Vilijams koja je izgubila od devet igračice sveta Elene Svitoline sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3. U drugom kolu, Svitolina će se sastati sa Kozlovom koja je pobedila Peru.

U drugom kolu neće biti ni bivše šampionke turnira u Parizu Svetlane Kuznjecove koja je izgubila os Kucove sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2.

U drugo kolo plasirale su se još Vondrousova, Sigmund, Belinda Benčić, Kristina Mladenović i Karolina Pliškova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.