ĐOKOVIĆ JE NAJKOMPLETNIJI TENISER U ISTORIJI: Protiv njega ne znaš ni kako da igraš!
Novak Đoković je najkompletniji teniser u istoriji - tvrdi David Nalbandijan, Foto: EPA/Ettore Ferrari

To je jednostavno tako

ĐOKOVIĆ JE NAJKOMPLETNIJI TENISER U ISTORIJI: Protiv njega ne znaš ni kako da igraš!

Nema padove, nema slabosti, probaš da ga šetaš, ali on to pretvori u svoj napad, reči su legende svetskog tenisa

Objavljeno:

Rasprave i polemike o tome ko je najveći i najbolji teniser u istoriji verovatno će večno trajati kada se potegnu imena Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, međutim, kada se kaže ko je najkompletniji tu su stvari daleko jasnije.

Makar tako misli nekadašnji treći reket planete David Nalbandijan, koji je imao prilike da igra protiv sve trojice.

- Đoković je kompletan igrač. Njegov servis je bolji nego što izgleda na prvi pogled, a kreće se na neverovatan način. Nema padove, nema slabosti, ne znaš ni kako da igraš protiv njega. Pokušaš da ga 'šetaš' po terenu, ali on uvek to pretvori u napad. Sa osnovne linije nema nijednu slabost. On je najkompletniji teniser u istoriji - nema dilemu Argentinac.

David Nalbandijan sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem na svom oproštaju
David Nalbandijan sa Rafaelom Nadalom i Novakom Đokovićem na svom oproštajufoto: EPA/Mario Ruiz

Bivši argentinski teniser je igrao protiv sve trojice i svu trojicu je pobeđivao, a 2007. godine je postao prvi igrač koji je zaredom osvojio Masterse u Madridu i Rimu i to baš pobedivši Nadala dva puta u finalima.

- Nadal je drugačiji igrač kada igra dugačke poene, a drugi kad igra kratke. Imao je dosta problema u Madridu i tu sam ja preuzimao inicijativu. U finalu Pariza sam osećao da mogu sve sa loptom. Igrači sa sjajnim dvoručnim bekhendom mogu da se nosi sa njegovim forhendom, mogu da pariraju njegovoj igri - objasnio je Nalbandijan.

David Nalbandijan je pobeđivao i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i Rodžera Federera tokom karijere
David Nalbandijan je pobeđivao i Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i Rodžera Federera tokom karijerefoto: EPA/Maximiliano Luna

On zna i zašto je Federer postao tako dominantan igrač u jednom momentu.

- Mislim da je Rodžer mnogo evoluirao, posebno kada je dostigao konstantnost bekhenda. Bio je sjajan kao peti, šesti na svetu, ali dosta se mučio sa bekhendom, nije imao dobar uticaj. Promena se dogodila 2003, primetio sam u Hjustonu da mu se promenio bekhend. Posle je izgubio dva meča u godini. Šta reći.

Nezaobilazna tema jeste i problematični Nik Kirjos koji ovih dana pravi brojne skandale na ATP turu.

- Kirjos je vrlo talentovana osoba, ali iza toga vidim da je u konfliktu sa samim sobom. Ako on nije problem, onda je nego drugi. Ima ružan stav, sa ljudim, sa rivalima. Nik ima problem sa ličnošću i ponašanjem - rekao je Argentinac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.