NOVAK OSTAO BEZ SNAGE U FINALU: Nadal pobedio Đokovića i osvojio 34. Masters titulu u karijeri!
Novak Đoković i Rafael Nadal za titulu u Rimu, Foto: AP/EPA/Ettore Ferrari

ATP Rim

NOVAK OSTAO BEZ SNAGE U FINALU: Nadal pobedio Đokovića i osvojio 34. Masters titulu u karijeri!

Sva dešavanja na meču dvojice najboljih tenisera sveta ste pratili na Espresu

Objavljeno: 18:48h

Rafael Nadal je pobedio Novaka Đokovića u finalu Mastersa u Rimu i osvojio svoju 9. titulu u italijanskoj prestonici.

Španski as je trijumfovao 6:0, 4:6, 6:1 nad najboljim igračem planete.

Previše se istrošio jednostavno Novak Đoković u četvrtfinalu i polufinalu da bi mogao da parira Nadalu koji je bio na maksimalnom nivou i silno motivisan da konačno osvoji šampionski pehar u 2019. godini.

U prvom setu nije postojao srpski teniser na terenu i prvi put je od Nadala izgubio set bez osvojenog gema, a tek deveti put u karijeri mu se to dogodilo.

Bilo je jasno tada da u Đokovićevoj kretnji i udarcima su vidljive posledice napora kojima je bio izložen prethodnih dana.

Ipak, u drugom setu se podigao poput feniksa, razbudila ga je i publika sa glasnom podrškom sa tribina koja je želela spektakl i to su i dobili u ovom periodu meča kada je Novak prvu set loptu odmah pretvorio u izjednačenje.

Delovalo je da je tada u naletu i da se napunio energijom i samopouzdanjem takvim povratkom u meč, ali "goriva" u rezervoaru za još jedan set bitke sa sa Rafom na vrhunskom nivou nije bilo.

Greške, pogrešne, procene, pokušaj skraćivanja poena, neuspešno drop šotovi, pa čak i smečevi, smenjivali su se, a sve je to bila jednostavno posledica umora.

A takve stvari Nadal nije propuštao da kazni i sa tri brejka u trećem setu, od bezbroj koliko je delovalo da je imao prilika da oduzme servis Đokoviću, stigao je do pobede i novog trofeja u Rimu.

Ovim peharom je pretekao Đokovića i po broju titula na Mastersima, pa ih sada ima 34.

Novak je tako izgubio svoje treće uzastopno finale koje je igrao na "Foro Italiku".

Sva dešavanja na meču dvojice najboljih tenisera sveta ste pratili na Espresu.

1:6 - BREJK! SET! I MEČ! Rafael Nadal je pobedio Novaka Đokovića u finalu Rima!

1:5 - Sada je Nadal već blizu pobede i osvajanja titule. Deli ga samo jedan gem.

1:4 - BREJK! Sada je Nadal već stavio jednu ruku na šampionski pehar. Iskoristio je krizu u igri i snazi Đokovića i napravio drugi brejk u odlučujućem setu. Srpski teniser je u bezizlaznoj situaciji.

1:3 - Ljubomorno čuva taj brejk prednosti Nadal.

1:2 - Uz mnogo muke sada Đoković stiže do prvog gema u trećem setu. Izuzetno je bilo važno da spasi brejk loptu koju je imao Nadal i da tako ostane u meču.

0:2 - Potvrđuje Nadal brejk, ali više je to zasluga Đokovića koji ne prestaje da insistira sa drop šotovima koji mu nimalo ne idu u ovom meču, baš kao ni smečevi.

0:1 - BREJK! Nastradao je sada reket. Novak Đoković je na njemu iskalio bes zbog loših odluka i udaraca koje je izveo u ovom gemu zbog kojih je dozvolio brejk Nadalu odmah na startu trećeg seta.

II SET

6:4 - BREJK! SET ZA ĐOKOVIĆA! To je tenis i to je Novak Đoković! Posle izgubljenog seta bez osvojenog gema, srpski teniser je zaigrao kako ume i odmah prvu set loptu iskoristio i izjednačio u setovima.

5:4 - Ponovo je Đoković morao da spašava brejk loptu, ali je uspeo, što je najvažnije. Prebačen je pritisak na Nadala.

4:4 - Ne popušta Nadal ni za pedalj, niti u jednom trenutku. Ušli smo u neizvesnu završnicu drugog seta.

4:3 - Auh kakav sada gem osvaja Novak! Vratio se "iz mrtvih" i verovatno sa ivice poraza, pošto je Nadal imao čak tri uzastopne brejk lopte nakon što je Novak jedan volej poslao u mrežu. Međutim, na 0:40 zaigrao je Srbin najbolje što može i osvojio 5 poena u nizu, te tako sačuvao svoj servis.

3:3 - Publika na tribinama je jasno na strani Đokovića, jer želi da gleda spektakl, ali to motiviše i Nadala koji je svestan da Đoković igra daleko bolje nego u prvom setu.

3:2 - Totalno drugi igrač je Novak u ovom drugom setu. Uostalom sada konačno gledamo tenis kakav je cela planeta očekivala. Novi gem za Srbina uz sve uverljiviju igru.

2:2 - Prvi put na meču je najbolji teniser sveta imao brejk loptu. Nije je iskoristio, usled dva odlična servisa Nadala, ali daleko daleko življa i bolja igra srpskog tenisera koja može samo da nas raduje za nastavak meča.

2:1 - Novi gem za Đokovića i ono što je najvažnije konačno smo videli i emotivnu reakciju kod njega. Budi se srpski teniser, vidljivo je to i iz njegovih udaraca i kretnje na terenu.

1:1 - Nadal je siguran na svom servisu, ali ovaj set obećava daleko veću borbu i otpor srpskog tenisera.

1:0 - Prvi gem na meču koji je osvojio srpski teniser i to kako. Sa tri odservirana asa je najbolji igrač planete osvojio ovaj gem. Da li su ovo naznaci buđenja u ovom meču?!

I SET

0:6 - NADAL OSVAJA PRVI SET BEZ IZGUBLJENOG GEMA! Kako je odigrao čitav set tako ga je i završio. Ovo je prvi put u 142 seta koje su odigrali jedan protiv drugog da je jedan od njih dvojice osvojio set, a da nije izgubio gem.

0:5 - BREJK! Čak ni kada Đoković skupi snagu i odigra najbolje moguće udarce na drugoj strani stiže još bolji odgovor silno motivisanog Španca. Neverovatno deluje na kakvom nivou igra u dosadašnjem toku meča.

0:4 - Nema šta, i da ne igra na ovako visokom nivou, Nadal bi bio u prednosti u ovom meču u odnosu na Novaka, jer je odmorniji, što se jasno vidi na terenu.

0:3 - BREJK! Katastrofalan početak finala za Novaka Đokovića. Vidljive su posledice umora iz prethodna dva meča u igri srpskog tenisera, udarci su loši, loptice su spore, primetno je kašnjenje pri nameštanju...

A Španac to obilato koristi i stiže već sada do velike prednosti u prvom setu.

0:2 - Potvrdio je brejk španski teniser koji na početku meča igra kao u najboljim danima na šljaci. Očigledno je da je daleko spremniji nego pre nedelju dana u Madridu.

0:1 - BREJK! Nije dobro počeo meč po srpskog tenisera koji je odmah izgubio gem na svoj servis. Nadal je sjajnim forhendima naterao na greške Đokovića i iskoristio svoju drugu brejk loptu već u prvom gemu na meču.

15.30 - Važan podatak pre početka duela je da je Đoković proveo šest sati na terenu tokom četvrtfinala i polufinala, dok je Nadal u prethodna dva meča proveo ukupno 3 sata i 22 minuta na terenu, te je sigurno odmorniji od srpskog tenisera.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.