NOVAK APSOLUTISTA: Ostali neka se ređaju kako hoće!
Novak Đoković je zasluženo prvi na ATP listi, Foto: EPA/Javier Lison

ATP i WTA lista

NOVAK APSOLUTISTA: Ostali neka se ređaju kako hoće!

Najbolji srpski teniser je miran na prvom mestu do Vimbldona bez obzira na rezultate u narednom periodu

Objavljeno:

Novak Đoković je titulom na Mastersu u Madridu uvećao je prednost na vrhu ATP liste i sada razlika u odnosu na drugoplasiranog Rafaela Nadala iznosi čak 4.170 bodova. Đoković je svoju 251. nedelju na vrhu ATP-a dočekao dan nakon pobede u finalu nad Stefanosom Cicipasom 6:3, 6:4, što mu je 33. trofej na Mastersima u karijeri i zajedno drži rekord sa Nadalom. Treće mesto zauzima Rodžer Federer, Dominik Tim je na četvrtom smenio Aleksandera Zvereva, šesti je Kei Nišikorija, a Cicipas se probio na sedmu poziciju, što mu je plasman karijere.

ATP lista za ponedeljak 13. maj 2019.
ATP lista za ponedeljak 13. maj 2019.foto: Printscreen/atpworldtour.com

Od ostalih srpskih tenisera, Dušan Lajović je pao za čak sedam mesta na 31, Laslo Đere je ostao 32, Filip Krajinović je skočio za osam na 69, dok je Miomir Kecmanović 84.

Kod teniserki, Naomi Osaka i ove nedelje drži prvo mesto na WTA listi, s tim da je sada prati Simona Halep koja je u Madridu ispustila priliku da se vrati na sam vrh. Halep je u finalu u španskoj prestonici izgubila u finalu od Kiki Bertens, koja je novi broj četiri, pa je uprkos skoku od dva mesta iza Osake za samo 239 bodova. Napredovala je Anđelika Kerber na treću poziciju, Petra Kvitova je peta zahvaljujući padu od tri koraka, šesta je Elina Svitolina, sedma još jedna Karolina Pliškova...

WTA lista za ponedeljak 13. maj 2019.
WTA lista za ponedeljak 13. maj 2019.foto: Printscreen/wtatennis.com

Gledajući srpske teniserke, Aleksandra Krunić je za mesto slabije rangirana - 67, Ivana Jorović je za tri bolje - 101, Olga Danilović je 126. nakon pada od šest pozicija, dok je Dejana Radanović 216.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.