VAMOS, NOLE: Đoković razbio Cicipasa i osvojio Madrid! Prvi trofej još od Australije!
Novak Đoković slavio nad Stefanosom Cicipasom, Foto: EPA/Kiko Huesca

masters u madridu, finale

VAMOS, NOLE: Đoković razbio Cicipasa i osvojio Madrid! Prvi trofej još od Australije!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 10:42h

Novak Đoković je šampion Madrida po treći put u karijeri!

Srpski teniser je u finalu savladao Stefanosa Cicipasa rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Ovo je bila prva titula posle osvajanja Australijan Opena, a prošle godine je posustao u osmini finala turnira u glavnom gradu Španije.

Interesantno, Novak je izjednačio u međusobnim duelima sa grčkim teniserom i osvetio mu se za poraz u Torontu 2018. godine.

Već od ponedeljka ga očekuju nova iskušenja na Mastersu u Rimu.

Poslednji trofej u Madridu Nole je uzeo još 2016. godine, a od tada se nije proslavio ni na jednom prolećnom Mastersu. Sve do sada. Ovo je ujedno 33. Masters titula u Srbinovoj karijeri, a jedini je čovek koji je osvajao sve turnire serije 1000.

Bravo, majstore!

1 / 12 Foto: EPA/Kiko Huesca

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"...

6:4 - KRAJ MEČA! Nole je novi šampion Madrida. Rutinska pobeda protiv veoma raspoloženog Cicipasa. Da je bilo ko drugi bio prekoputa, verujemo da bi trijumf bio još ubedljiviji.

5:4 - KAKAV GEM ZA NOLETA! Brejk za Srbina! Neverovatan potez prilikom rezultata 30:15, kada je Cicipas fantastično uhvatio forhend, ali ga je Nole vratio lobom skoro na samu liniju. Posle toga, Grk je krenuo na mrežu, a Đoković ga "rešio" sjajnim "pasing šotom" i došao do dve brejk lopte. Iskoristio je prvu i to Stefanosovom neiznuđenom greškom.

4:4 - Rutinskije nije moglo. Kako sada stvari stoje, teško će se ovde išta rešiti pre taj-brejka.

3:4 - Svemirski tenis obojice u ovom setu. Iako Nole uopšte ne igra loše na Cicipasove servise, Grk fantastično odbija Srbinove napade.

3:3 - Delovao je ovo kao rutinski servis gem, ali je onda posle dve sjajne razmene Cicipas uspeo da dođe do 40:30. Međutim, dalje nije mogao, pa smo opet na početku seta, žargonski rečeno.

2:3 - Novi dugačak gem, Cicipas ga je rešio u svoju korist, ali opet je Srbin pretio. iako je Grk imao čak i 40:0.

Ovo je samo jedan od poena iz minulog, petog gema.

2:2 - Biće ovo jedan dugačak set.

1:2 - Iako je Nole imao dve brejk lopte, Cicipas je uspeo da ih spasi, ali ponajviše zahvaljujući prvim Srbinovim greškama u ovom delu igre.

1:1 - Ne pamtimo ovako ubedljivog Novaka Đokovića. Na njegov servis, Cicipas nije ni dobrano zapretio. Jeste imao 0:15, ali to je bilo sve.

0:1 - Cicipas rešava svoj prvi servis gem u ovom delu igre.

POČEO JE DRUGI SET!

6:3 - KRAJ PRVOG SETA! Rutinski za Srbina! Igrao je fantastično, i da je sa druge strane mreže bio ko nije u velikoj formi kao Stefanos Cicipas, možda bi bilo i 6:0. Međutim, i ovako nije bilo preteško, jer je prvi deo igre trajao svega 41 minut.

5:3 - Iako je Đoković odigrao sasvim solidne udarce u ovom gemu, Cicipas je sa nakoliko dobrih servisa, pa onda i asom uspeo da ostane u setu. Međutim, sada Srbin servira.

5:2 - Rutinski gem, možda i jedini do sada na meču. Što kaže Viško, Đoković crta po terenu. Toliko je izbacao Grka u ovih nekoliko poena, da bi pravo čudo bilo da dođe do daha u narednih nekoliko minuta.

4:2 - Opet interesantan gem, bilo je i đusa, ali je Cicipas uspeo da dođe do prednosti i stigne sjajan Noletov drop-šot. Veoma sličan kraj kod prošlog gema. Srbin je imao 0:30, dakle veliku šansu za 5:1.

4:1 - Fantastičan poen za novi Srbinov gem. Divan drop-šot Stefanosa Cicipasa, ali još lepša reakcija Đokovića za možda i nedostižnu prednost.

3:1 - Prvi gem za Grka, ali nimalo lak... Nole je opet bio blizu brejk lopte.

3:0 - Potvrđen je brejk, iako je Cicipas uspeo da osvoji dva poena na Noletov servis. Nadamo se da ćemo do kraja gledati ovakav meč!

2:0 - Nole je odmah došao do brejka, kao da je Cicipas izgubio snagu, samim tim i strpljenje zbog dugačkog meča sa Nadalom.

1:0 - Nezgodan je bio Cicipas u ovom gemu, ali je Nole uspeo da ga neutrališe i kapitalizuje na svoj prvi servis.

18.33 - Meč će početi za desetak minuta.

17:40 - Podsetimo se jedinog njihovog meča u kome je slavio Cicipas

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.