SPEKTAKULARNO POLUFINALE I ČUDESNI CICIPAS: Mladi Grk eliminisao Rafu Nadala i zakazao finale sa Đokovićem!
Stefanos Cicipas, Foto: AP

masters u madridu

SPEKTAKULARNO POLUFINALE I ČUDESNI CICIPAS: Mladi Grk eliminisao Rafu Nadala i zakazao finale sa Đokovićem!

Publika u glavnom gradu Španije je uživala u sjajnom tenisu

Objavljeno:

Grčki teniser Stefanos Cicipas u spektakularnom polufinalnom meču na MAstersu u Madridu pobedio je 'kralja šljake' Rafaela Nadala 6:4, 2:6, 6:3 i zakazao finalni duel sa prvim igračem sveta Novakom Đokovićem.

Meč je trajao dva časa i 36 minuta, a 20-godišnji Cicipas će u nedelju u 18:30 časova protiv Đokovića drugi put u karijeri igrati u finalu nekog od turnira iz Masters serije.

Hrabri Cicipas imao je odgovor na skoro sve Rafine napade, a često je rivala dovodio do ludila osvajavši poene koje su Nadalovi navijači već upisali.

Odlučujući set bio je neverovatan. Oba igrača su u drugom i trećem gemu propustila po dve brejk lopte, a Grk je oduzeo servis Nadalu u petom za vođstvo od 3:2. Cicipas je i drugi put napravio brejk i poveo je sa ogromnih 5:2. Španac se nije predavao, vratio je jedan brejk, ali nije mogao da 'slomi' fenomenalnog Grka.

Cicipas je u devetom gemu trećeg seta iskoristio četvrtu meč loptu za najveću pobedu u karijeri - 6:3.

Grk će od ponedeljka biti sedmi igrač sveta, a Nadal je izgubio treće polufinale na šljaci ove sezone i u Rim odlazi bez ijednog osvojenog trofeja na podlozi koja ga je proslavila.

Masters u Madridu igra se za nagradni fond od 6.408.230 evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.