NOVAK ĐOKOVIĆ IZGUBIO PODRŠKU: Ostao je bez jednog od ključnih saradnika!
Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

NIJE SAČEKAO

NOVAK ĐOKOVIĆ IZGUBIO PODRŠKU: Ostao je bez jednog od ključnih saradnika!

Amerikanac je od 2008. godine bio predstavnik Amerike u ATP i jedan od trojice koje izabrao Savet igrača

Objavljeno:

Amerikanac Džastin Gimelstob koji je osuđen za fizički napad objavio je da se povlači sa funkcije iz Saveta igrača ATP kojim predsedava Novak Đoković.

On je u intervjuu za "Njujork Tajms" rekao da ne nema nameru da sačeka odluku tog tela. Glasanje o Gimelstobovoj smeni je zakazano za 14. maj u Rimu.

- Povlačim se sa svoje funkcije jer je moj posao bio da radim u ime sporta i igrača. Moja situacija je jednostavno postala prevelika smetnja i prepreka. To je moja krivica i prihvatam odgovornost zbog onoga što sam uradio - rekao je Gimelstob za američki list.

Vrhunski teniseri se uglavnom nisu oglašavali o celom slučaju izuzev Endija Marija i Stena Vavrinke koji su javno rekli da Gimelstobu nije mesto u belom sportu.

Amerikanac je od 2008. godine bio predstavnik Amerike u ATP i jedan od trojice koje izabrao Savet igrača. Nekadašnji Gren slem šampion se sastao i sa Novakom Đokovićem.

- Ono što sam hteo je da Novaka pogledam u oči i da mu kažem dve najbitnije stvari – da mu se zahvalim i da mu se izvinim - dodao je Gimelstob.

Novinar "Njujork Tajmsa" Kristofer Kleri naveo je u tekstu da je američki predstavnik bio jedan od glavnih Đokovićevih saveznika u teniskom svetu i da su zajedno naporno radili da bi pobedili Krisa Kermoda u martu i sprečili ga da obnovi mandat na mestu predsednika ATP.

Kao Kermodov naslednik pominjan je upravo osuđeni Gimelstob koji nije saglasan u potpunosti sa odlukom američkog suda.

- Oduvek sam prihvatao odgovornost za ono što se desilo te večeri i tako će i ostati. Ujedno sam osporavao i nastaviću da osporavam način na koji se to predstavilo. To je ostavilo ‘mrlju’ i kompromitovalo ovaj sport i ljude koji su me izabrali da obavljam svoju funkciju - zaključio je Amerikanac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.