STEN VAVRINKA RASPALIO PO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Uradi nešto i okončaj priču oko ove sramote!
Novak Đoković i Sten Vavrinka, Foto: AP/Mark Baker

OSUO PALJBU

STEN VAVRINKA RASPALIO PO NOVAKU ĐOKOVIĆU: Uradi nešto i okončaj priču oko ove sramote!

Presuda Gimelstobu je trenutno broj jedan u teniskom svetu

Objavljeno:

Švajcarskom teniseru Stenu Vavrinki ne sviđa se što Savet igrača ATP ćuti o presudi članu tog tela Džastinu Gimelstobu.

On je pre nekoliko dana osuđen za fizički napad u novembru, a Švajcarac je osuo paljbu na Tviteru po Amerikancu i pozvao kolege da urade isto.

- Igrači moraju da se javno oglase. Džastin Gimelstob je osuđen za nasilje. Nemoguće je da iko prihvati ovakav način ponašanja ili ga, još gore, podrži. U bilo kom drugom biznisu ili sportu ne bismo uopšte ni pričali o ovome - napisao je Vavrinka.

Presuda Gimelstobu je trenutno broj jedan u teniskom svetu, Savet igrača kojim predsedava Novak Đoković može da ga smeni iz tog tela, ali je potrebna saglasnost šest od deset članova za tu odluku.

- Savet igrača ATP Tura mora da uradi nešto oko svega ovoga i konačno okonča svu priču oko ovog sramnog perioda našeg sjajnog sporta - dodao je švajcarski teniser.

Pre donošenja presude, Džastin Gimelstob je bio jedan od najozbiljnijih kandidata da na čelu ATP zameni Britanca Krisa Kermoda. Odluka suda neće ići u prilog Amerikancu, a organizatori Vimbldona su objavili da ga neće pozvati na ovogodišnje izdanje takmičenja i da mu neće dozvoliti ulaz u svečanu ložu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.