Vimbldon menja pravila zbog Đokovića i Nadala!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP/Aaron Favila

KONAČNO

Vimbldon menja pravila zbog Đokovića i Nadala!

Vimbldon 2019. godine na programu je od 1.do 14. jula

Objavljeno:

Prošlogodišnje polufinale Vimbldona koje su igrali Rafael Nadal i Novak Đoković bilo je još jedan epski duel dvojice asova.

Oni su u osam uveče po lokalnom vremenom počeli meč na Centralnom terenu čiji je krov bio zatvoren. Pre njih su se sastali Kevin Andreson i Džon Izner koji su igrali šest i po sati. Srbin i Španac su vodili veliku bitku, a u trenutku kada je bilo Đoković dobio treći set sa 9:7, bilo je 11 uveče pa je meč prekinut, jer su tako nalagala pravila.

Propisi su nalagali da se duel nastavi sutradan po danu i sa zatvorenim krovom, jer "u kakvom je stanju, otvorenom ili zatvorenom, krov bio do prekida - u takvom stanju će se igrati i nastavak". Drugog dana je bila velika vrućina u Londonu što je otežavalo uslove za igru po zatvorenom terenu. Ipak, Nadal je uspeo da izjednači na 2:2, ali je slavio srpski teniser sa 10:8 u petom setu. Oba polufinala su izazvala pravu buru pa su organizatori prestižnog turnira rešili da izmene pravila.

Počevši od ovogodišnjeg turnira, važiće pravilo da "meč koji se u 11 uveče prekine zbog mraka pod zatvorenim krovom - sutradan će se nastaviti u 'dnevnim okolnostima', odnosno uz otvoreni krov". Vimbldon 2019. godine na programu je od 1.do 14. jula.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.