I PORED KRIZE, STIŽU SJAJNE VESTI ZA NOLETA: Đoković će posle ovoga biti nedostižan na ATP listi!
Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

ODLIČNO

I PORED KRIZE, STIŽU SJAJNE VESTI ZA NOLETA: Đoković će posle ovoga biti nedostižan na ATP listi!

Španac nije uspeo da odbrani titule na Mastersu u Monte Karlu i u Barseloni

Objavljeno: 20:22h

Srpski teniser Novak Đoković će moći da poveća razliku u odnosu na Rafaela Nadala na ATP listi u ponedeljak uprkos krizi rezultata.

Španac nije uspeo da odbrani titule na Mastersu u Monte Karlu i turniru u Barseloni. Na oba turnira je ispao u polufinalima što znači da je izgubio 1500 bodova. Sa druge strane, Srbin je ispao u četvrtfinalu u Kneževini, u Kataloniji nije učestovovao, ali to ga neće omesti na prvom mestu ATP liste.

Štaviše, pomoći će mu! Prema trenutnom stanju na listi objavljenoj 22. aprila, Đoković ima 11.160 poena, a Nadal 8.085 bodova. S obzirom na Nadalov poraz od Tima, Nole će se odaljiti na dodatnih 320 bodova, jer je ulaskom u polufinale sa Austrijancem Španac zaradio svega 180 od mogućih 500 ATP poena.

ATP lista od 22. aprila
ATP lista od 22. aprila foto: Printscreen/atptour.com

Dobra vest za Đokovića je što na Mastersu u Madridu koji počinje 6. maja brani samo 45 bodova pošto je prošle sezone ispao u drugom kolu i svaki plasman u sledeću rundu u španskoj prestonici samo će povećavati razliku u odnosu na Nadala. Sa druge strane, španski teniser, ukoliko želi da se približi srpskom mora da popravi prošlogodišnji rezultat i ostvari bolji plasman od četvrtfinala u Madridu, a takođe je potrebno i da Srbin ne odbrani nijedan bod iz 2018. godine.

Što se tiče Švajcarca Rodžera Federera, koji ima 5.590 bodova, njemu je ugrožena četvrta pozicija. Njegov najbliži pratilac Dominik Tim svrgnuo je Nadala sa trona u Barseloni, plasirao u finale i ukoliko osvoji trofej u Kataloniji približiće se Švajcarcu na 415 bodova zaostatka. Što se tiče Mastersa u Madridu, prema najavama, Švajcarac je prijavljen za učešće na tom turniru i nema opterećenje odbrane bodove pošto prošle sezone nije igrao na šljaci. Austrijanac u glavnom gradu Španije mora da odbrani 600 bodova pošto je učestvovao u finalu u kome ga je pobedio Aleksandar Zverev.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.