ČLAN ATP OSUĐEN ZA FIZIČKI NAPAD: Njegovu sudbinu u rukama drži Novak Đoković!
Novak Đoković, Foto: EPA/Sebastien Nogier

ČEKA SE

ČLAN ATP OSUĐEN ZA FIZIČKI NAPAD: Njegovu sudbinu u rukama drži Novak Đoković!

Bivši Gren slem šampion u miks-dublu kažnjen je trogodišnjom uslovnom kaznom i sa 60 dana dobrotvornog rada

Objavljeno:

Bivši teniser, trener Džona Iznera i član ATP Džastin Gimelstob proglašen je krivim za fizički napad koji se desio prošle godine u Los Anđelesu.

Bivši Gren slem šampion u miks-dublu kažnjen je trogodišnjom uslovnom kaznom i sa 60 dana dobrotvornog rada, jer se nagodio. On je u novembru napao bivšeg prijatelja Renalda Keplana i naneo mu oko 50 udaraca u incidentu kojem su prisustvovali Keplanova trudna žena, koja je u međuvremenu abortirala, i dvogodišnje dete i još jedna osoba.

Presuda mu je ugrozila mesto u ATP, u kojoj je jedan od tri predstavnika igrača i drži mesto koje po pravilu zauzima neko od ljudi iz SAD.

- Odluka je bila da sačekamo odluku suda pre nego što donesemo bilo kakvu odluku, tako da je sve sada u rukama Upravnog odbora i/ili Saveta igrača. Izbori narednog predstavnika igrača iz Amerike, pozicije koju trenutno zauzima Gimelstob, održaće se, kako je i planirano, 14. maja u Rimu - navedeno je u saopštenju ATP.

Savet ATP igrača kojim predsedava Novak Đoković, ima moć da Gimelstoba odstrani iz tog tela, ali mu je potrebna saglasnost šest od ukupno deset članova. Srpski teniser se još nije oglasio po tom pitanju, a Gimelstob je pred donošenje presude važio za jednog od najistaknutijih kandidata da na čelu ATP zameni Britanca Krisa Kermoda, koji od 2020. godine neće više obavljati svoju trenutnu funkciju. U međuvremenu, organizatori Vimbldona su objavili da Amerikanca neće pozvati na ovogodišnje izdanje takmičenja i da mu neće dozvoliti ulaz u svečanu ložu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.