ŠAMARČINA BEZVOLJNOM ĐOKOVIĆU: Medvedev rastrgao Novaka u Monte Karlu! Srbin opet bez završnice turnira!
Novak Đoković je poražen u četvrtfinalu Monte Karla od Danila Medvedeva, Foto: EPA/Sebastien Nogier

ATP Monte Karlo

ŠAMARČINA BEZVOLJNOM ĐOKOVIĆU: Medvedev rastrgao Novaka u Monte Karlu! Srbin opet bez završnice turnira!

Sva dešavanja na ovom meču ste praitli u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 15:54h

Novak Đoković ponovo nije onaj isti igrač koji je dominirao svetskim tenisom od jula do kraja januara! I na trećem turniru zaredom srpskim teniser je eliminisan pre polufinala čime je samo produbljena kriza prvog reketa planete.

Danil Medvedev ostvario je najveću pobedu u karijeri savladavši najboljeg tenisera sveta za nešto manje od dva i po sata igre u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu.

Danil Medvedev je ostvario prvi trijumf nad Đokovićem u karijeri
Danil Medvedev je ostvario prvi trijumf nad Đokovićem u karijerifoto: EPA/Sebastien Nogier

Posle tri poraza u prva tri međusobna susreta mladi Rus je konačno uspeo da skine skalp Srbinu, ali se mora reći da mu je u tome svesrdno pomogao upravo naš teniser.

Očajno odigran prvi set sa bezbroj neiznuđenih grešaka, bez vinera, lošim drop šotovima i ono što najviše brine - potpuna bezvoljnost i nezainteresovanost na terenu, donelo je prednost Medvedevu.

Usledilo je buđenje početkom drugog seta tokom koga je Đoković tek na momente pokazivao igru kakva se očekuje od njega, bilo je i tu problema, ali opet dovoljno je bio koncentrisan da sačuva brejk prednosti i dođe do izjednačenja.

I onda novi raspad u igri posle prva dva gema trećeg i odlučujućeg seta. Kao da je odjednom postao onaj igrač iz prvog seta, koji ne pokazuje nikakve emocije, koji pravi neočekivane i sebi nesvojstvene greške, koji nije više egzekutor koji koristi svaku minimalnu šansu koja mu se ukaže ili grešku protivnika.

1 / 16 Foto: EPA/Sebastien Nogier

Medvedev je u stvari bio taj koji je to radio, iako se bio uplašio pobede u jednom trenutku pa je neočekivano i poklonio brejk Đokoviću, ali ih je imao dva više.

I u narednom gem, gde je Novak trebalo da servira za opstanak u meču, videli smo da nešto kod njega ne štima kako treba. Bukvalno ga je prepustio Rusu i samim time i pobedu.

Medvedev će u polufinalu igrati protiv fantastičnog Dušana Lajovića.

Sva dešavanja na ovom meču ste praitli u "lajv blogu" na Espresu.

2:6 - BREJK! KRAJ! Danil Medvedev je pobedio Novaka Đokovića. Sada je Srbin poklonio odlučujući gem na meču protivniku.

2:5 - BREJK! Šta uradi sada ruski teniser?! Kao da se uplašio pobede i bukvalno poklonio brejk Đokoviću koji je sačuvao nadu da može da napravi čudesni preokret. Ponovo ima jedan brejk zaostatka.

1:5 - BREJK! Sad je već situacija bezizlazna. Kao da je stao posle onog trećeg gema u setu da igra srpski teniser. Ponovo deluje nezainteresovano srpski teniser, a Rus puca od samopouzdanja.

1:4 - Uh! Uh! Problemi, problemi. Pun je sad samopouzdanja Medvedev koji potvrđuje brejk bez izgubljenog poena. Osvojio je 9 od poslednjih 13 odigranih poena.

1:3 - BREJK! Ovo je bilo neočekivano. Poklonio je sada brejk Medvedevu Đoković. Očajno je odservirao i na kraju izbacio loptu u aut i daje veliku prednost protivniku.

1:2 - Ovog puta nema brejka u trećem gemu seta za Đokovića. Izborio se ruski igrač da tako ne bude, a potom je i zatražio medicinsku pomoć u pauzi između gemova zbog problema sa desnom butinom.

1:1 - Tako se servira i osvajaju gemovi na svoj servis. Siguran gem za najboljeg na svetu.

0:1 - Uh kakva šteta sada da se zada još jedan žestok udarac protivniku odmah na startu odlučujućeg seta. Imao je Novak 0:30 na servis Medvedeva, ali nije uspeo da tu prednost kapitalizuje.

Zatražio je sada pauzu za toalet Novak Đoković između drugog i trećeg seta, a potom je presvukao i majicu na terenu što je naišlo na odobravanje ženskog dela tribina i izmamilo osmeh kod srpskog tenisera.

II SET

6:4 - OSVOJEN SET! Novak je izjednačio sa fantastičnim gemom.

Podigao je svoj igre, nema šta, to pokazuje i statistika. Imao je 14 vinera i čak 13 manje neiznuđenih grešaka.

5:4 - Ne prepušta tako lako drugi set Medvedev sa željom da u narednom gemu izvrši dodatni pritisak na Đokovića. Srpski teniser će servirati za izjednačenje u setovima.

5:3 - Fantastičan poen Novaka Đokovića koji završava još boljim drop šotom. Perfektno je ovo izveo. Odigrao je najbolje kada je bilo najvažnije s obzirom da je Medvedev stigao bio do "đusa".

4:3 - Ne da se ruski teniser. Dobar gem za njega.

4:2 - Dobro je! Daleko bolja igra srpskog tenisera nego u prvom setu.

3:2 - Prekinuta serija od tri uzastopna gema za srpskog tenisera. Čini se da je Medvedev povratio malo koncentraciju.

3:1 - Da, da. To je Đoković kakvog znamo i sve više igra onako kako smo navikli nekih ranijih meseci.

2:1 - BREJK! Konačooo! E ovo već liči na Novaka koga poznajemo. Najpre je najzad prošao jedan drop šot za brejk loptu, a onda iz defanzive u ofanzivu i prelepi lob kojim prvi put na meču oduzime gem na servis protivnika.

Medvedev je tokom ovogo gema dobio i opomenu od sudije zato što je šutirao kutiju pored terena zbog izgubljenog poena. Zato je ušao u raspravu sa sudijom.

1:1 - Opet je spašavao brejk loptu srpski teniser. Medvedev zaista igra odlično i stiže gotovo sve. Konačno imamo i neku emotivnu reakciju Đokovića.

0:1 - Prva veća borba na servis gemu Medvedeva, ali Đoković i dalje nije imao nijednu brejk loptu od početka meča.

I SET

3:6 - BREJK I SET ZA MEDVEDEVA! Ovo nije ono što se očekivalo. Pogotovo kod poslednjeg poena smo videli nešto što nismo viđali često kod Novaka - bezvoljnost da se bori do kraja!

Previše je grešio srpski teniser, donosio loše odluke, na mreži nijedan poen nije osvojio, drop šotovi su bili loši, tako da je ovo samo epilog.

3:5 - Kad te hoće, onda imaš i sreće, a takav je slučaj sa Medvedevim. Novak je izborio "đus", ali onda Medvedev najpre pogađa as, a potom i samu liniju tokom poena čime je prevario Đokovića.

3:4 - Tek na momente Đoković podseti kako u stvari ume da igra i kako nas je navikao da igra. Problem neiznuđenih grešaka i dalje postoji.

2:4 - Preveliki broj neiznuđenih grešaka Đokovića. Čak 13 ih je napravio do sada. Nikako da pronađe pravu meru u udarcima, pa lopticu ili šalje u aut ili u mrežu.

2:3 - Ovo je bilo potrebno srpskom teniseru! Da li će ovaj gem razbuditi najboljeg igrača planete?! Spasio je Đoković 0:40 na svoj servis i sprečio Medvedeva da napravi još jedan brejk.

1:3 - Ne da stečeni brejk Rus! Čini se da Novak i dalje nije pronašao ritam u meču, još nema pravih udaraca sa osnovne linije.

1:2 - Evo ga prvi gem na meču za Đokovića. Sada je lako osvojio ovaj gem na svoj servis.

0:2 - Fantastičan ulazak u meč ruskog tenisera. Bez izgubljenog poena potvrđuje brejk.

0:1 - BREJK! Iznenađujući početak meča! Novak je odabrao prvi da servira i odmah izgubio gem na svoj servis, a to je posledica njegovih grešaka. Već prvu brejk loptu je iskoristio Medvedev.

Vetar i danas smeta teniserima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.