ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU: Nije blistao, ali se nije ni oznojio! Amerikanac je bio prelak zalogaj za njega!
Novak Đoković je stigao do četvrtfinala Monte Karla, Foto: EPA/Sebastien Nogier

MASTERS U MONTE KARLU

ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU: Nije blistao, ali se nije ni oznojio! Amerikanac je bio prelak zalogaj za njega!

Sva deševanja sa meča ste pratili lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 14:50h

Novak Đoković je lagano izašao na kraj sa 21-godišnjim Tejlorom Fricom 6:3, 6:1 i plasirao se u svoje deveto četvrtfinale Monte Karla.

Bio je potreban jedan ovakav meč srpskom teniseru, pogotovo posle onog bizarnog i ludog duela sa Kolšrajberom u prethodnom kolu, u kome neće morati da se previše troši da bi ostvario trijumf.

Jedva da je sat i 10 minuta trajao meč, a bilo je jasno već sredinom prvog seta da mladi Amerikanac nije dorastao ovakvom nivou tenisa sa srpskim teniserom, koji pak i nije nešto blistao, više je igrao onoliko koliko je bilo potrebno da se dođe do pobede.

Da je američki igrač imao tremu od susreta sa prvim teniserom sveta videlo se i pri pojedinim servisima kada je loptu ubacivao u duboko u suprotno polje, mada mu ni vetar nije išao na ruku.

Novak je ponovo napravio nekoliko duplih grešaka na servisu i jasno je da postoji neki problem prilikom serviranja na kome će morati da poradi.

Njegov protivnik u borbi za polufinale biće stari znanac, Danil Medvedev koji je izbavio Cicipasa u tri seta.

Sva deševanja sa meča ste pratili lajv-blogu na Espreso.co.rs.

6:0 - BREJK I POBEDA ZA ĐOKOVIĆA!

5:0 - Lagani gem za Đokovića koji se neće ni preznojiti u ovom susretu. Deli ga samo gem od pobede i plasmana u četvrtfinale.

4:0 - BREJK! Samo dva gema dele Novaka od pobede u meču. Ne mora čak ni Novak da igra kako može s obzirom na broj neiznuđenih grešaka protivnika, koji čak i smečeve izbacuje u aut.

3:0 - Čini se da ovde Novak neće imati previše problema da dođe do pobede, osim ako Amerikanac ne napravi ogroman preokret u svojoj igri za 180 stepeni.

2:0 - BREJK! Bilo je očekivano s obzirom na stanje stvari na terenu da Novak oduzme servis protivniku. Počeli su da se ređaju i vineri.

1:0 - Đoković osvaja prvi gem u drugom setu. Fric nastavio sa greškama, Novak je malo podigao nivo igre i to je to.

I SET

6:3 - BREJK I SET ZA ĐOKOVIĆA! Srpski teniser koristi drugu set loptu, tačnije Fric mu poklanja set svojim greškama koje je pravio u ovom meču, a uz to mu je prvi servis katastrofalan, na ispod 40%.

To je i razlog zašto je ovakav ishod bio, jer iskreno da kažemo daleko od toga da Novak igra onako kako smo navikli.

5:3 - BREJK! Iznenađenje sada, Novakov loše odserviran gem i gubi jedan brejk prednosti. Očito da se problem sa servirom iz meča protiv Kolšrajbera pretočio i u ovaj. Potom jedna ničim izazvana izbačena lopta u aut sa osnovne linije.

5:2 - BREJK! I drugi put uzastopno Đoković oduzima servis protivniku. Kako vreme odmiče Fric popušta sa koncentracijom i nervima, Novak igra sve bolje sa osnovne linije.

4:2 - Potvrđen je brejk iz prethodnog gema. Dobri servisi i pravi udarci u završnici.

3:2 - BREJK! Evo ga momenat koji je Đoković na neki način čekao. Loše odserviran gem američkog tenisera, nastavio je sa neiznuđenim greškama, a najbolji na svetu je to kaznio.

2:2 - Nije bio ovo jednostavan gem za Đokovića iako je odlično počeo. Napravio je nekoliko grešaka pa je bilo i 40:40, ali najvažnije je da je Novak bio pravi kada je bilo najvažnije.

1:2 - Uz malo muke Fric osvaja i ovaj gem. I dalje nema prilika za brejk, Novak još nije ostvario nijedan viner, dok Amerikanac ima čak 4 neiznuđene greške iz bekhenda.

1:1 - Opet mali problemi za Đokovića kod serviranja. Odmah u prvom gemu je imao duplu servis grešku, ali je osvojio ovaj gem.

0:1 - Otvara meč Fric osvajanjem gema na svoj servis. Đoković se u odsudnom momentu malo okliznuo što je uzrokovalo da dijagonalu pošalje u aut.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.