ĐOKOVIĆ JE POBEDIO U NAJČUDNIJEM MEČU U KARIJERI: Nervozni Novak s mnogo problema slomio Kolšrajbera!
Novak Đoković je pobedio Kolšrajbera, Foto: EPA/Sebastien Nogier

masters u monte karlu

ĐOKOVIĆ JE POBEDIO U NAJČUDNIJEM MEČU U KARIJERI: Nervozni Novak s mnogo problema slomio Kolšrajbera!

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz "lajv-blog" na Espresu

Objavljeno: 17:57h

Ne da je bilo teško, nego na mišiće, da ne kažemo na jedvite jade, ali Novak Đoković je uspeo da pobedi Filipa Kolšrajbera na Mastersu u Monte Karlu.

U drugom kolu turnira srpski teniser je uspeo da se osveti Nemcu za eliminaciju u Indijan Velsu 6:3, 4:6, 6:4 u jednom od najčudnijih mečeva koje je odigrao u celoj karijeri.

Dva sata i 36 minuta je trajala borba Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajbera
Dva sata i 36 minuta je trajala borba Novaka Đokovića i Filipa Kolšrajberafoto: EPA/Sebastien Nogier

Posle dva sata i 36 minuta igre, najbolji srpski teniser je uspeo da skupi snagu i stigne do 200. trijumfa na šljaci i 850. u karijeri i plasmana u 3. kolo.

Videli smo na momente fenomenalnog Đokovića, ali videli smo i nervoznog i besnog i nesigurnog Srbina, a ono što je evidentno jeste da je imao velikih problema sa servisom u ovom susretu, a sve deluje kao da je reč o fizičkom problemu.

Povremeno je servirao tako slabo i sporo da su se i navijači na tribinama pitali šta se dešava, a sedam duplih servis grešaka, od kojih neke u nizu jasno ukazuju da nešto nije u redu.

1 / 9 Foto: EPA/Sebastien Nogier

Drugi set će se sigurno prepričavati narednih dana, jer smo videli čak 7 brejkova u nizu što se ne pamti kada je viđeno u muškom tenisu i njega je na taj način Novak i izgubio.

Ipak, ono što je najvažnije jeste da je na kraju stigao do pobede i u narednom kolu će igrati protiv boljeg iz meča Fric - Švarcman.

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz "lajv-blog" na Espresu.

6:4 - KRAJ! POBEDA ĐOKOVIĆA! Iskoristio je tek petu meč loptu srpski teniser. Zato i ovakva eksplozija na kraju kada je ispucao loptice visoko prema tribinama.

5:4 - Propušta sada Đoković prvu meč loptu na servis protivnika. U odsudnom momentu Kolšrajber je odigrao hladnokrvni drop šot. Potom je uspeo da se izvuče i produži ovaj meč makar za još jedan gem.

5:3 - Uh kako je sada bio važan ovaj gem. Đoković je napravio dve uzastopne duple servis greške, pa se onda okrenuo ka publici koja je negodovala zbog toga. Spasio je i brejk loptu i potom uspeo da stigne na gem od pobede.

Ima nekih problema sa servisom, s obzirom na to da jedva uspeva da odservira oko 110 na sat.

4:3 - Kao da sada ovaj gem ni nije preterano zanimao srpskog tenisera, lako ga je prepustio protivniku.

4:2 - Konačno odličan gem za Đokovića, bez izgubljenog poena osvaja gem.

3:2 - Siguran je sada i Kolšrajber na svom servisu.

3:1 - Opet poteškoće za Novaka na njegov servis, ali ne prepušta stečeni brejk prednosti sada tako lako.

2:1 - Prvi gem u kome nije bilo drame, preokreta, uzbuđenja i brejk lopti. Kolšrajber uspeva da sačuva ovaj gem na svoj servis.

2:0 - I najzad da Đoković uspeva da sačuva svoj servis, posle četiri uzastopno izgubljena gema u kojima je servirao, a nije slutilo na to. Kolšrajber je i ovog puta imao dve prilike za brejk, ali se Srbin spasio.

1:0 - BREJK! I nastavlja se serija brejkova iz drugog seta! Sada Đoković uzvraća tako što bez izgubljenog poena oduzima servis Kolšrajberu!

II SET

4:6 - BREJK! Đoković izgubio drugi set! Ovo je najluđi set koji je viđen u poslednjih nekoliko godina, a možda i najbizarniji koji je Đoković odigrao u karijeri! Sedam uzastopnih brejkova su viđeni, a tako je i završen. Novak je izgubio poslednji gem na svoj servis u setu.

4:5 - BREJK! Nastavlja se ludi drugi set u Monte Karlu! Novak je spasio set loptu i opstao u drugom setu. Kakvi su ovo preokreti samo.

3:5 - BREJK! Ma, šta se ovo dešava! Đoković je imao 40:0 na svoj servis, a potom je izgubio gem na svoj servis. Kolšrajber će servirati za izjednačenje u setovima!

3:4 - RIBREJK! Revija brejkova se nastavlja! Nismo očekivali da će posle onog izliva agresije i lomljenja reketa Novak tako lako doći do tri brejk lopte i potom vratiti izgubljeni gem na svoj servis. Dobro mu je došao novi reket.

2:4 - BREJK! Ne, ne, ne! Koliko je samo trajao ovaj gem, spašavao je brejk lopte i propuštao gem lopte srpski teniser, i onda je napravio grešku i prepustio novi brejk Nemcu.

Pobesneo je srpski teniser zbog toga i slomio reket na terenu što je izazvalo negodovanje publike i zvižduke sa tribina.

Đoković sada traži medicinski tajm-aut. Ima povredu na palcu, reč je o nekoj ogrebotini koju je zaradio prilikom jednog poena kada je poderao kožu o šljaku.

2:3 - RIBREJK! E to je svetsko broj 1! Kakvim je samo udarcem Đoković uzvratio i oduzeo servis protivniku. Pročitao ga je na smeču i uzvratio još jače, pa se vraća!

1:3 - BREJK! Moralo je ovo da se desi kada ne iskoristite svoje šanse. Đoković sa duplom servis greškom poklanja brejk protivniku, i umesto da on ima brejk prednosti, sada zaostaje.

1:2 - Uh, šteta! Ovo je bila prilika za Novaka. Imao je dve brejk lopte, ali se Kolšrajber odbranio i uspeo uz veliku muku da sačuva svoj servis.

1:1 - Izjednačio je srpski teniser odmah.

0:1 - Nije ostavio nekog traga onako izgubljeni set na nemačkog tenisera, pa osvaja prvi gem u drugom setu.

I SET

6:3 - OSVOJEN SET! Uh kakva završnica srpskog tenisera, mada se može reći da je veći udeo u tome imao Nemac koji je kada je bilo najvažnije počeo da greši, a Novak takve poklone ne ispušta.

5:3 - BREJK! Možemo reći pravo niotkuda Đoković oduzima protivniku servis. Više je grešio srpski teniser do sada, ali prve ozbiljnije greške koje je napravio Kolšrajber, najbolji teniser sveta koristi.

4:3 - I dalje se muči srpski teniser. U ovom gemu je spasio dve brejk lopte i izborio se da ne pretrpi brejk.

3:3 - Izvukao se Nemac i režirao novo izjednačenje

3:2 - Izborio se Novak za novi gem, ali malo brine njegova igra na startu meča

2:2 - Odbranio se Kolšrajber i osvojio gem iako je Đoković imao 30:0

2:1 - Ne da Novak svoj servis i ponovo vodi

1:1 - Odgovor nemačkog tenisera

1:0 - Uzima prvi gem na meču Novak Đoković

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.