PROZIVALI GA DA JE POSTAO SEKTAŠ I DA SE ODREKAO PRAVOSLAVLJA: Sad im je Đoković svima zapušio usta!
Novak Đoković oko vrata nosi krstić iz manastira Hilandar, Foto: AP

Čisto da zna ceo svet

PROZIVALI GA DA JE POSTAO SEKTAŠ I DA SE ODREKAO PRAVOSLAVLJA: Sad im je Đoković svima zapušio usta!

Srpski as je govorio o tome koliko je molitva važna u njegovom životu

Objavljeno:

Novak Đoković je zapušio usta svim onima koji su ga u trenucima kada mu nije išlo na teniskom terenu, kada je nizao neuspehe i borio se sa brojnim problemima i povredom, optuživali i prozivali da je to zato što se odrekao Boga i pravoslavlja.

Mnogo je bilo onih koji su ga prozivali da je postao sektaš zato što praktikuje jogu i reiki, što meditira, zato što je uveo Pepea Imaza u tim koga su smatrali vođom kulta, zato što jedno vreme nije nosio krstić oko vrata, pa su pričali i da ga Bog zbog toga kažnjava.

Međutim, sada je srpski as razuverio te ljude, jer on nijednog trenutka nije prestao da bude pravoslavac i vernik, a u intervjuu Džeju Šetiju, je ispričao i da svakog jutra se pomoli.

- Molim se svakog jutra. Prvo izrazim zahvalnost za zdravlje, na prilikama da nastavim svoju evoluciju kao multidimenzionalno biče u ovom životu. Zahvalan sam bogu na porodici, na osećanjima, što se budim u velikom krevetu da bih video najlepše izlaske sunca. Na tome što nastavljam da radim na stvarima o kojima sam govorio, da naporno radim i treniram, na obavezama koje imam kao otac i suprug - ispričao je Novak.

Molitva je njegov svakodnevni ritual.

- Morate to činiti na dnevnoj bazi, da li je to neka dvominutna vežba smirenja ili molitva. Ponekad zaista nemate mnogo vremena, ali važno je biti disciplinovan i nastaviti sa tom praksom.

Najbolji teniser sveta je pre nekoliko dana bio u žiži javnosti i kada se uključio u spasavanje crkve Uspenja presvete Bogorodice u Nici koja je pred zatvaranjem zato što se nalazi na privatnom posedu, a vlasnik to imanje želi da proda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.