DALEKO SU ĐOKOVIĆ I NADAL: Federer odustao od borbe za prvo mesto ATP liste?
Rodžer Federer, Foto: EPA/Rhona Wise

NAJAVIO PENZIJU?

DALEKO SU ĐOKOVIĆ I NADAL: Federer odustao od borbe za prvo mesto ATP liste?

Situacija je sada mnogo drugačija nego što je bila ranije

Objavljeno: 15:37h

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u finale Mastersa u Majamiju u kome će se sastati sa Džonom Iznerom.

To će biti borba za Švajcarčevu 28. titulu na turnirima serije 1000 i ukupno 101. u karijeri. Imajući u vidu da je ponovo započeo uspon na ATP listi, postavlja se pitanje može li i kada će da prestigne Novaka Đokovića i Rafaela Nadala i opet zauzme prvo mesto.

Međutim, Švajcarcu ne pada na pamet da se bori za čelo ATP karavana. Razlog za to je što će 8. avgusta napuniti 38 godina i što je svestan da su Novak Đoković i Rafael Nadal ti oko kojih sve zavisi.

- Da bih bio u prilici da se borim za prvo mesto potrebna su mi tri Grend slema na ovakvom nivou u istoj kalendarskoj godini. To bi zaista bilo jako teško. Nije razumno da razmišljam o tome sa 37 godina. Zato mislim da mi je jedan iod omiljenih mnomenata bio prošle godine u Roterdamu kada samo u 36. uspeo da se vratim na prvo mesto, pošto sam osvojio Vimbldon i Australijan Open i što sam ostvojio "Sanšajn dabl". Sve se lepo zaokružilo. Prvo u Roterdamu, pa u Štutgartu. To su bili posebni momenti za mene - izjavio je Federer.

Situacija je sada mnogo drugačija nego što je bila ranije. Na prvom mestu je Srbin sa 10.990 poena, sledi ga Nadal sa 8.725, a Federer je peti sa 4.600 poena.

- Prvo mesto je tako daleko od mene. Pogledajte, pa Novak ima tri Grend slema zaredom. Bilo bi smešno reći da mi je to cilj sada - dodao je švajcarski teniser.

Posle Mastersa u Majamiju dolazi sezone šljake, podloga koju Švajcarac ne voli mnogo. Na svojoj omiljenoj podlozi, Rafael Nadal brani 5.000 poena, Đoković 765, a Federeru će svaki bod koji osvoji ići u prilog pošto prošle sezone nije igrao na turnirima na šljaci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.