NOVAK ĐOKOVIĆ ŽESTOKO OPLEO PO SISTEMU: Prvi reket sveta ukazao na probleme kroz koje prolaze mladi u Srbiji!
Novak Đoković, Foto: Profimedia

KRITIKA

NOVAK ĐOKOVIĆ ŽESTOKO OPLEO PO SISTEMU: Prvi reket sveta ukazao na probleme kroz koje prolaze mladi u Srbiji!

Nije mnogo oduševljen onim što se dešava u modernom sportu

Objavljeno:

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković nema problem da javno kaže šta ga muči i šta bi trebalo da se promeni.

Nije mnogo oduševljen onim što se dešava u modernom sportu i kao jedan od najpopularnijih sportista rešio je da o tome progovori javno.

- Današnji sport je postao biznis. Previše je sada on - industrija, bar po mom mišljenju. Pričam o određenim granama sporta, naravno. I, baš zato što se sport u to pretvorio, važno da se zadrži suština onoga zbog čega smo svi počeli da se bavimo sportom, baš zato i sam sebe podsećam često upravo na to - rekao je Đoković u intervjuu sa Džejom Šetijem, jednim od popularnih onlajn voditelja.

Takođe je ukazao i na probleme koji potresaju moderni sport.

- Ta industrija je postala jako velika i izaziva mnoga iskušenja. Recimo, sponzorski ugovori mogu da vam učine život materijalno boljim i mislim da mnogi sportisti upravo za tim jure, čak ni sami ne odlučujući o tome, već njihove porodice i agenti. A onda se ceo svet 'okači' o njihov talenat, koji može da bude prodat kao proizvod u toj industriji. I, tako se potom lako izgubi kontakt sa sopstvenim razvojem. Uostalom, i sam sam nešto tako iskusio - dodao je.

Osvrnuo se i na probleme mladih sportista iz Srbije.

- Viđam slične primere i kod drugih sportista. Nedavno sam bio mentor nekim teniserima iz Srbije i video sam kroz šta oni prolaze. Verujte, bilo bi interesantno da čujete i njihove priče - zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.