FEDERER NE MOŽE DA NE ISPROZIVA ĐOKOVIĆA ZBOG USPEHA: Lakše je danas osvojiti četiri Gren slema u nizu nego ranije!
Rodžer Federer i Novak Đoković, Foto: EPA/Tannen Maury

OSVRT

FEDERER NE MOŽE DA NE ISPROZIVA ĐOKOVIĆA ZBOG USPEHA: Lakše je danas osvojiti četiri Gren slema u nizu nego ranije!

Sledeći izazov za Federera biće Masters u Majamiju u kome se u drugom kolu sastaje sa boljim iz meča Mata Ebdena i kvalifikanta

Objavljeno:

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvrnuo se na šanse Novaka Đokovića da ponovi uspeh iz 2015. i 2016. kada je Srbin osvojio četiri Gren slem titule u nizu.

Švajcarac je poručio da je danas lakše ostvariti takav uspeh nego što je to bio slučaj ranije.

- Nije tajna da je u današnje vreme lakše učiniti to nego što je pre bio slučaj. I tu se ne radi samo o Novaku, to pomaže i Rafi, meni, ili bilo kojem drugom igraču. Jednostavno, danas su podloge znatno ujednačenije. Pre ste imali izuzetno brze travnate podloge i veoma sporu šljaku, razlika je bila neverovatno velika, pa je bilo jako teško učiniti ono što je Borg uradio, kada je nanizao Rolan Garos i Vimbldon. Igra je bila drugačija. Morao si da igraš servis-volej na travi, danas to nije neophodno da bi osvojio Vimbldon - rekao je Federer za "Sport 360".

To nikako ne znači da je Federer želeo da umanji Đokovićev doprinos istoriji belog sporta.

- I ja sam tako osvojio tri turnira i igrao finale u četvrtom, i Rafa je bio blizu da uspe u tome. Novak je to uspeo jednom, možda će sad ponovo uraditi isto. Sve to pokazuje da je sad moguće uspeti u tim stvarima. Uprkos svemu, to što je Novak uradio neverovatan je uspeh - dodao je Švajcarac.

Sledeći izazov za Federera biće Masters u Majamiju u kome se u drugom kolu sastaje sa boljim iz meča Mata Ebdena i kvalifikanta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.