NEMA MAGIČNOG BILJA I BOBICA! Ovo je čovek koji kuva Novaku Đokoviću: Za savršeni rižoto sam 'vežbao' mesec dana!
Lazar Nestorović priprema hranu Novaku Đokoviću kad je u Beogradu, Foto: Printscreen/Instagram/djokernole/Printscreen/RTS

Obojica su vegani

NEMA MAGIČNOG BILJA I BOBICA! Ovo je čovek koji kuva Novaku Đokoviću: Za savršeni rižoto sam 'vežbao' mesec dana!

Upoznajte momka u čijim jelima uživa najbolji teniser sveta

Objavljeno:

Ishrana Novaka Đoković često je u centru pažnje javnosti, a pogotovo je bila kada je srpski teniser bio u krizi, pa su brojni navijači smatrali da bi morao da se vrati mesu i da prekine sa "svojim veganstvom".

Međutim, to se nije dogodilo, a Srbin je bez obzira što je ostao pri svom načinu ishrane, ponovo najbolji igrač sveta i osvaja najveće turnire.

A kada je u rodnoj zemlji o njegovim obrocima i ishrani brine Lazar Nesterović, u čijim specijalitetima i kuhinji uživa najbolji srpski sportista svih vremena.

Lazar Nestorović i sam konzumira vegansku ishranu
Lazar Nestorović i sam konzumira vegansku ishranufoto: Printscreen/RTS

- Sve što sam do sada spremio bilo je dobro, Novak je specifičan. Što se tiče ishrane, nije komplikovan. Nije da sam dobio neke magične bobice ili bilje... Njegova pobeda je zbog njegovog uma - počeo je svoju priču za "RTS", Nesterović.

Lazar je trenutno pomoćnik šefa kuhinje u jednom beogradskom restoranu, a ni on sam nije znao da li će se tim poslom baviti kada odraste.

- I dalje razmišljam da li je dovoljno biti samo kuvar, ali mislim da moramo mnogo više da učimo da bismo uspeli u životu, dobro je biti i pekar i poslastičar i sve zajedno.

Kao i Đoković i Lazar takođe konzumira vegansku hranu.

- Isključivo zbog zdravlja i izazova, uvek je lako spremiti meso, jaja, mleko, a veganska ishrana je tek pre 10 godina počela da se ubacuje u jelovnike i to daje nama kuvarima priliku da bar prilog napravimo savršeno - ispričao je Nesterović.

Lazar Nestorović objašnjava da je svaka namirnica specifična
Lazar Nestorović objašnjava da je svaka namirnica specifičnafoto: Printscreen/RTS

Svaka namirnica se priprema na svojstven način, pa je recimo spremanje rižova "vežbao" mesec dana.

- Treba da se poznaju namirnice u srž, jer ako ne poznajemo namirnicu ne znamo kako će se ona ponašati, ako je vatra visoka, ako je niska, ako neku namirnicu ubacimo pre neke druge. Postoji određen redosled namirnica. Uvek treba da se improvizuje i usavršava - objasnio je između ostalog Nesterović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.