NOVAK SE IZGUBIO U PUSTINJI: Kolšrajber isprašio Đokovića za senzaciju u Indijan Velsu!
Novak Đoković je eliminisan u 3. kolu Indijan Velsa, Foto: AP

ATP Indijan Vels

NOVAK SE IZGUBIO U PUSTINJI: Kolšrajber isprašio Đokovića za senzaciju u Indijan Velsu!

Prva pobeda nemačkog tenisera nad Srbinom još od Rolan Garosa 2009. godine

Objavljeno: 17:12h

Novak Đoković ispao je i treću godinu zaredom pre četvrtfinala Indijan Velsa. Filip Kolšrajber je možemo reći isprašio najboljeg tenisera sveta 6:4, 6:4 u 3. kolu.

U meču koji je započet u predvečerje jednog dana a završen drugog dana nema se šta spočitati pobedniku, ali sigurno se ima šta reći o gubitnik.

Filip Kolšrajber je slavio prvi put protiv Đokovića od 2009. godine
Filip Kolšrajber je slavio prvi put protiv Đokovića od 2009. godinefoto: EPA/John G Mabanglo

Novak Đoković definitivno nije bio spreman ni fizički, a izgleda ni mentalno za Masters u pustinji posle pauze od mesec i po dana od osvajanja Australija opena.

Od kad je osvojio prošlogodišnji Vimbldon i krenuo velikim putem povratka na šampionski vrh srpski teniser nije lakše izgubio meč, a gubio ih je na toj stazi u međuvremenu.

Novak Đoković je odigrao najslabiji meč od Rolan Garosa prošle godine
Novak Đoković je odigrao najslabiji meč od Rolan Garosa prošle godinefoto: EPA/John G Mabanglo

Ni Zverev, ni Cicipas, nisu toliko lako izašli na kraj sa najboljim igračem planete kao što je to bio slučaj sa 35-godišnjim Nemcem.

Posle svega petnaestak minuta igre u ponedeljak, kada je Novak osvojio uvodni gem, a Kolšrajber stigao do gem lopte u narednom, duel je nastavljen u utorak.

Iskusni Filip Kolšrajber je priredio najveću senzaciju sezone
Iskusni Filip Kolšrajber je priredio najveću senzaciju sezonefoto: EPA/John G Mabanglo

U nastavku srpski teniser nije bio siguran u svoje udarce, kasnio je na lopticama, grešio previše za duel sa jednim ozbiljnim protivnikom kakav je Kolšrajber.

I u prethodnom kolu je Srbin imao problema, ali protivnik nije bio kvaliteta Kolšrajbera, koji itekako je umeo da kazni svaki Novakov propust, mada mu je često i on sam pomagao neiznuđenim greškama.

Novak je pravio mnogo neiznuđenih grešaka
Novak je pravio mnogo neiznuđenih grešakafoto: EPA/John G Mabanglo

Posle propuštene brejk lopte koju je imao u 8. gemu prvog seta, Đoković je upao u krizu, dok se njegovom protivniku podiglo samopouzdanje što je bilo vidljivo već u narednom gemu na servis Đokovića kada je sa nekoliko fantastičnih udaraca stigao do brejka.

Već u narednom je odservirao iskusno za osvajanje prvog seta, a u istom ritmu je nastavio Kolšrajber i na startu drugog.

Filip Kolšrajber je izmorio Đokovića svojim udarcima
Filip Kolšrajber je izmorio Đokovića svojim udarcimafoto: EPA/John G Mabanglo

Novakovi udarci su bili ispod nivoa, greške su se ređale, dok se veteran iz Nemačke punio samopouzdanjem što mu je donelo čak dva brejka viška i vođstvo 5:2.

Novak je bio u nokdaunu, međutim, uspeo je u tim trenucima da iskoristi trenutnu slabost i možda strah od pobede svog protivnika pa je povratio jedan brejk prednosti i došao na 4:5.

Đokoviću uteha ostaje dubl, a Kolšrajber ide na Monfisa
Đokoviću uteha ostaje dubl, a Kolšrajber ide na Monfisafoto: AP

Ali to je bilo samo trenutno, već u sledećoj prilici, servisi i udarci Kolšrajbera su bili neumoljivo, pohađao je linije kao u većem delu meča i to mu je donelo prvu pobedu nad Đokovićem još od Rolan Garosa 2009. Godine.

U narednom kolu ga čeka Gael Monfis dok Novaku ostaje da se koncentriše i što bolje spremi za naredni Masters u Majamiju koji se takođe igra ovog meseca.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.