"GARDIJAN" ŽESTOKO RASPALIO PO ĐOKOVIĆU: Novak je doveo tenis u opasnost!
Novak Đoković na meti novinara, Foto: EPA/Larry W Smith

OPET NA METI

"GARDIJAN" ŽESTOKO RASPALIO PO ĐOKOVIĆU: Novak je doveo tenis u opasnost!

Novinar tog lista Kevin Mičel je u komentaru kao glavnog krivca označio Novaka Đokovića, predsednika Saveta igrača ATP

Objavljeno:

Odlazak Krisa Kermoda sa mesta predsednika ATP nije promakao britanskom "Gardijanu".

Novinar tog lista Kevin Mičel je u komentaru kao glavnog krivca za to označio Novaka Đokovića, predsednika Saveta igrača ATP. Naslov teksta je "Tenis gubi u sukobu Novaka Đokovića i Krisa Kermoda", a u uvodu se navodi da će Kermodov odlazak ostaviti vrh tenisa u vakuumu u trenutku kada je kraljevskom sportu potrebno snažno vođstvo.

Takođe se navodi da je sve to "besmisleni udar, projektovan od strane Novaka Đokovića protiv jednog od najinovativnijih administrativaca u sportu, ostavljajući pritom tenis u opasnosti".

- Izgubio je i on, ali i tenis... Đoković, koji je u karijeri zaradio 128.804.799 dolara, pokušao je da vodi turnir u Srbiji koji je spektakularno propao 2013. godine, ušao je u raspravu sa Kermodom kome su trebala četiri glasa kako bi opstao na poziciji na kojoj je bio, ali je izgubio. Ironija je da je Novak tražio transparentnost od Kermoda o pregovorima i podeli prihoda, ali kada je upitan da li je lično želeo da se Kermod ukloni i zašto, zaobilazio je temu u neugodnoj razmeni sa novinarima, tvrdeći da je sve poverljivo. Novak može da bude razoružavajuće šarmantan, kao i tvrdoglav kod teških pitanja. Ima ih još... Ko će zameniti Kermoda? Hoće li Đoković i većina igrača odobriti nekog novog? Možda bi voleli nešto da kažu u imenovanju? - naveo je Mičel.

Novinar "Gardijana" je kao jedno od velikih Kermodovih dostignuća naveo i njegov doprinos podizanju nagrada u tenisu sa 5,2 na preko devet miliona evra.

- Vimbldon je povećao zaradu teniserima svake godine pomalo, kao i što su učinili masters turniri. Primera radi, Kameron Nori, britanski broj dva, porazom u uvodnoj rundi će zaraditi 15.610 dolara, dok će pobednik, koji će očigledno biti Novak, zaraditi čak 1,3 miliona - napisao je britanski novinar u tekstu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.