MARI KONAČNO NE OSEĆA BOLOVE: Poznato kolike su šanse da se vrati singl tenisu!
Endi Mari, Foto: EPA/Hamish Blair

OTKRIO

MARI KONAČNO NE OSEĆA BOLOVE: Poznato kolike su šanse da se vrati singl tenisu!

Trostruki grend slem šampion rekao je i da veruje da je povratak ATP turnirima moguć

Objavljeno:

Britanski teniser Endi Mari rekao je danas da ne oseća bolove, posle operacije kuka, ali da su šanse da zaigra na Vimbldonu u singlu i dalje "manje od 50 odsto". Mari je u januaru podvrgnut operaciji kuka, a uoči tog zahvata rekao je da postoji velika mogućnost da više nikada ne zaigra profesionalni tenis.

- Operacija je dobro prošla. Dobro se osećam i hodam bez bolova, što nije bio slučaj poslednjih 18 meseci, dve godine. To je glavni razlog zbog što sam se odlučio na operaciju. Zadovoljan sam kako sve protiče i više uživam u svakodnevnim stvarima. Rehabilitacija je spora, ali ide dobro. Želim da nastavim da igram, to sam rekao u Australiji. Jedino što ne znam da li je to moguće - rekao je Mari, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Trostruki grend slem šampion rekao je i da veruje da je povratak ATP turnirima moguć, ali je dodao da nije pod pritiskom da nastavi karijeru, tokom koje je osvojio dve zlatne olimpijske medalje, ukupno 45 titula.

- Moram da sačekam i da vidim. Nije mi dozvoljeno da četiri meseca posle operacije izvodim pokrete visokog inteziteta, a tek posle toga ću videti da li mogu da se takmičim. Malo je verovatno da bi to mogla da bude igra za prvih 10 na svetu, ali da dođem do prvih 50, 100, možda bih mogao. Ne osećam pritisak da se vratim, ne osećam pritisak da igram. Ako budem mogao da igram, biće sjajno - naveo je on.

Endi Mari
Endi Mari foto: AP

Marej je pre početka Australijan opena u januaru kroz suze rekao da planira da se povuče posle ovogodišnjeg Vimbldona zbog prevelikih bolova u kuku, ali je dodao da ne zna da li će izdržati do tada i da bi turnir u Melburnu mogao da mu bude poslednji u karijeri.

On je posle velike borbe u pet setova izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta rekao da se nada da će se vratiti na turnir naredne godine.

Posle tog meča rekao je da "20 meseci oseća bolove" i da želi operaciju kako bi popravio kvalitet života.

Istu operaciju imao je i američki dubl teniser Bob Brajan, a pet meseci kasnije vratio se takmičenjima zajedno sa bratom Majkom. Nijedan teniser u singlu se nije vratio posle takve opracije.

- Ne mogu da kažem da postoji velika šansa da ponovo zaigram, pošto to niko do sada nije uradio. Ono što mi daje nadu je što je moj kuk u Australiji i u poslednjih 18 meseci bio u veoma lošem stanju, a ja sam mogao da igram i pobeđujem veoma dobre igrače - rekao je Marej.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.