TENISKA DRAMA GODINE U AKAPULKU: Kirjos hteo da preda, pa spasio 3 meč lopte i izbacio Nadala!
Nik Kirjos je odigrao najveći meč karijere i pobedio Rafaela Nadala, Foto: EPA/David Guzman

neverovatna

TENISKA DRAMA GODINE U AKAPULKU: Kirjos hteo da preda, pa spasio 3 meč lopte i izbacio Nadala!

Triler za najveće teniske sladokusce su odigrali Australijanac i Španac

Objavljeno: 10:01h

Nestašni dečko svetskog tenisa Nik Kirjos srušio je Rafaela Nadala u spektakularnom meču i na način na koji smo navikli da često Španac lomi svoje rivale.

Kakav je to bio trosatni okršaj u Akapulku, sa dramom i preokretom, koji je na kraju pripao Australijancu 3:6, 7:6, 7:6.

A ništa nije slutilo na to posle prvog seta koji je relativno lako dobio drugi teniser sveta, pogotovo kada se Kirjos požalio na bolove i navodno razmišljao o predaji.

Nik Kirjos je prvo hteo da preda meč
Nik Kirjos je prvo hteo da preda mečfoto: AP

Međutim, to nije uradio i ispostavilo se kao odlična odluka, jer se borio kao lav da bi stigao do taj-brejka, a tamo je znao da je svoj na svome protiv Nadala, jer je sva tri prethodna puta kada su igrali 13. gem u setu on dobijao set.

I tako je bilo, poveo je 5:0, a na kraju je bilo 7:2 i izjednačenje u setovima.

Rafael Nadal je propustio tri meč lopte
Rafael Nadal je propustio tri meč loptefoto: EPA/David Guzman

I u trećem setu je bila velika borba i drama, Nadal je propustio šest prilika za brejk, ali se australijski teniser svaki put odlično odbranio i doveo meč u novi, ovog puta odlučujući taj-brejk, a tamo je tek usledilo ludilo.

Imao je Nadal velikih 6:3 u taj-brejku, što znači i tri meč-lopte, posle propuštene prve je čak upao u svađu sa sudijom, pa je čak i glumio linijskog sudiju.

A ništa mu to nije donelo, čak mu je samo naškodilo, pošto je propustio i naredne dve. Usledila je neverovatna serija Kirjosa od 5 uzastopno osvojenih poena i samim time i pobeda posle tri sata neviđene borbe za gušt svih gledalaca.

Međutim, on ne bi bio on da na kraju nije isplivalo ono njegovo drugo lice, kada je tokom slavlja počeo da provocira navijače koji su bili protiv njega.

U četvrtfinalu, Kirjos če igrati protiv Stena Vavrinke, koji je savladao Stiva Džonsona sa 2:0.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.