ZNAMO ŠTA GA JE IZLUĐIVALO, A SADA ZNAMO I OVO: Boris Beker otkrio šta ga oduševljava kod Novaka Đokovića!
Boris Beker i Novak Đoković, Foto: AP/Ben Curtis

SAZNALO SE

ZNAMO ŠTA GA JE IZLUĐIVALO, A SADA ZNAMO I OVO: Boris Beker otkrio šta ga oduševljava kod Novaka Đokovića!

- Kada je van terena ne želi da razgovara mnogo o tenisu - rekao je Beker

Objavljeno:

Nemac Boris Beker je tri godine bio trener Novaka Đokovića.

Za to vreme bivšeg nemačkog asa su neki potezi srpskog tenisera izluđivali, a sada je rešio da otkrije šta je to što ga je oduševljavalo kod prvog reketa sveta.

- On je zabavan čovek, on može da uradi ono što radi većina tenisera, kako serviraju, da im "skine" akcenat. On je gotovo komičar, veoma je inteligentan, gotovo intelektualac. Možete sa njim govoriti o politici, ekonomiji, istoriji sveta, Amerike i Srbije. Ima zanimljiv pogled na sve to, on je čovek sa mnogo interesovanja. Kada je na terenu, želi da bude najbolji igrač koji može. Ali kada je van terena ne želi da razgovara mnogo o tenisu - rekao je Boris Beker u intervjuu na dodeli Laureus nagrada.

Sledeći Gren slem turnir je Rolan Garos koji je na programu od 26. maja do 9. juna pa je novinara zanimalo ko je favorit imajući u vidu da je Đoković počeo sezonu osvajanjem Australijan opena.

- To je teško pitanje. Mislim da su Rafa i Novak "u lovu", Nadal ima 17, a Đoković 15 titula. Verovatno misle o tome, iako nikad ne govore o tome. Čak i Rodžer može da osvoji još jedan turnir, nikada ga ne bih otpisivao na Vimbldonu, na travi, kada igra kako zna. Može možda da dođe do 21. grend slem trofeja. Videćemo, Rafa ide po 12. Rolan Garos, ne bih se kladio protiv Rafe u Parizu, sa druge strane, Novak je osvojio Vimbldon i Australijan open. Videćemo šta će doneti sledeći turnir... Njih dvojica su jako, jako blizu...- dodao je slavni Nemac.

Na večitoj listi osvajača Gren slema vodi Rodžer Federer sa 20 pehara, a slede ga Nadal sa 17 i Đoković sa 15 trofeja. Pitanje je da li Srbin može da prestigne rekord Švajcarca.

- Odgovor je da postoji mogućnost da Novak stigne Rodžera, ali mnogo toga još mora da se dogodi. Da, on je osvojio tri najveća pehara zaredom, ali je pre toga imao sušan period od dve godine. Tenis je ćudljiv i osetljiv, nikad ne znate šta može da se dogodi. Mnogo toga mora da bude na svom mestu kod Novaka na privatnom i igračkom planu. Za Novaka, ovo je savršen momenat. U svom je ritmu i nadam se da se ništa neće dogoditi u međuvremenu. On ima šampionski mentalitet i to je nešto što ne možete da izgubite. Vratile su mu se radne navike, disciplina, želja i ljubav prema igri. Bilo se samo pitanje kada će opet početi da pobeđuje. Kada je u svom modu, zaista je veoma, veoma dobar - odgovorio je Beker.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.