MONIKA SELEŠ NIJE ZABORAVILA DA SE U SRBIJI LJUBI 3 PUTA: Đoković joj se potom obratio i učinio je mega ponosnom!
Monika Seleš čestita Đokoviću na priznanju Laureus za najboljeg sportistu godine, Foto: Printscreen/Twitter/@SC_ESPN

Mala Mo i Nole

MONIKA SELEŠ NIJE ZABORAVILA DA SE U SRBIJI LJUBI 3 PUTA: Đoković joj se potom obratio i učinio je mega ponosnom!

Iako je iz Srbije otišla pre više od decenije i po, običaje nije zaboravila

Objavljeno:

Novak Đoković je u ponedeljak uveče u Monte Karlu, po četvrti put u karijeri, osvojio prestižnu Laureus nagradu za najboljeg sportistu sveta u prethodnih godinu dana.

Nagradu mu je uručila legendarna bivša teniserka Monika Seleš koja se prilikom uručenja po srpskim običajima tri puta izljubila sa najboljim teniserom sveta i uručila mu priznanje.

Tokom svog obraćanja Đoković se obratio i njoj i poručio joj je da mu je bila inspiracija u trenucima kada je počinjao da igra, a uz to im je oboma učiteljica bila Jelena Genčić, koju srpski as smatra svojom teniskom majkom.

- Velika je čast deliti pozornicu sa Monikom. Moji snovi su počeli paralelno sa tvojom karijerom. Jelena Genčić je imala uticaj na moju karijeru, a dugo je radila i sa tobom. Znam kada ustaješ, da je to pola 9, da se hraniš zdravo, zbog tebe sam i ja igrao agresivno. Morao sam sve da radim što i ti. Hvala ti što si me inspirisala - rekao je Đoković Moniki Seleš.

"Mala Mo" je rođena u Novom Sadu i tu je odrastala, a od 1988. do 1994. godine se takmičila pod zastavom Jugoslavije, da bi potom uzela državljanstvo SAD i prešla da se takmiči za njih.

Njen vrtoglavi uspon u karijeri je prekinuo psihički bolesni navijač koji ju je nožem ubo tokom meča na turniru u Hamburgu 1993. godine i od tada više nije bila ista teniserka.

Pokušala je da se vrati sportu, ali nikada više nije bila ona stara igračica od pre nesrećnog događaja, i osvojila je posle toga samo jednu Gren slem titulu, a prethodno ih je imala 8.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.