DOVEO JE NA VRH, A SAD JE POČELA DA GA PLJUJE: Osaka raspalila po srpskom treneru s kojim je prekinula saradnju!
Saša Bajin i Naomi Osaka, Foto: AP

Problem u komunikaciji

DOVEO JE NA VRH, A SAD JE POČELA DA GA PLJUJE: Osaka raspalila po srpskom treneru s kojim je prekinula saradnju!

Iz njene priče je jasno da je već duže vreme postojao problem između njih

Objavljeno:

Svet tenisa bio je u šoku kada je najbolja teniserka sveta Naomi Osaka posle osvajanja Australijan opena odlučila da prekine saradnju sa srpskim trenerom Sašom Bajinom.

Bajin je preuzeo brigu o njoj kada je bila 72. igračica planete i potom je doveo do dve uzastopne Gren slem titule i prvog mesta na WTA listi, pre nego što je usledio razlaz.

Ubrzo se počelo sa spekulacijama, a najčešće se u javnosti pominjao novac kao glavni razlog zbog prekida saradnje, što je Osaka sada oštro demantovala.

Saša Bajin je doveo Osaku do prvog mesta na WTA listi
Saša Bajin je doveo Osaku do prvog mesta na WTA listifoto: EPA/David Crosling

- Svi misle da je rastanak u vezi sa novcem, ali nije. To je jedna od najbolnijih stvari koje sam ikad čula. Putujem sa svima iz svog tima i viđam ih više od porodice. Nikada im to ne bih uradila. Razlog je što ne želim da stavljam uspeh ispred sreće, to je glavna stvar. Neću da to žrtvujem samo da bih neke osobe zadržala u svojoj blizini - rekla je Osaka.

Samim time je otkrila i da već duže su postojali problemi u saradnji sa srpskim stručnjakom i da je cela stvar kulminirala odmah posle Australijan opena.

- To se već krčkalo u Australiji. Mislim da su neki ljudi već mogli da vide po načinu na koji smo komunicirali. Nisam htela da se rastajem na neki loš način. Neću da kažem ništa loše o njemu, jer sam i zahvalna na stvarima koje je uradio. Tokom Australijan opena sam pokušavala da kažem sebi da treba proći kroz to. Ne znam, mislim da su svi primetili - ispričala je Japanka.

Iz Osakine priče izgleda da je došlo do problema u komunikaciji
Iz Osakine priče izgleda da je došlo do problema u komunikacijifoto: EPA/Mike Nelson

Ona će kako kaže potražiti trenera koji joj neće govoriti loše stvari iza leđa.

- Ali neću ni nekoga ko će mi iz boksa pričati loše stvari. To bi bilo najgore. Hoću nekog ko je direktan, ko se ne boji da mi kaže stvari u lice, radije bih nekoga ko će mi reći sve otvoreno, nego iza leđa. To je jedna od najbitnijih stvari - rekla je Osaka.

Bajin je inače do sada sarađivao sa Serenom Vilijams, Viktorijom Azarenkom i Karolinom Voznijacki, a šuška se da bi mogao da preuzme brigu o najtalentovanijoj srpskoj teniserki, Olgi Danilović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.