SVAKA ČAST: Novak Đoković je najbolji sportista sveta!
Novak Đoković je najbolji sportista sveta, Foto: AP

laureus nagrada

SVAKA ČAST: Novak Đoković je najbolji sportista sveta!

Prethodni laureati su bili Švajcarac Rodžer Federer i Jusein Bolt prošle i pretprošle godine

Objavljeno: 13:18h

Fondacija Laureus proglasila je prvog tenisera planete Novaka Đokovića za najboljeg sportistu u 2018. godini. Ovo je četvrti put da je Srbin najbolji sportista sveta, pošto je to bio i 2012, 2015. i 2016. godine.

On je pobedio u konkurenciji Luke Modrića, Lebrona Džejmsa, Kilijana Mbapea, Luisa Hamiltona.

Svoju nagradu za 2018. godinu je zaslužio neverovatnim povratkom na vrh ATP liste i svetskog tenisa nakon teškog početka sezone, duge pauze zbog povrede i operacije lakta, koja ga je posle pune decenije među najboljima "bacila" na 22. mesto ATP liste.

- Nelson Mendela je lepo rekao da sport govori univerzalnim jezikom i da ima moć da promeni život mnogih mladih ljudi. Laureus fondacija radi upravo to. Uklanjaju te prepreke sa kojima se mladi susreću u životu i pomaže im da nađu svoje mesto i svrhu u sportu.

Zbog toga se mnogi mladi pronalaze u sportu i svojim herojima jer mogu da se poistovete sa njihovom borbom i svim onim kroz šta prolaze - rekao je Đoković na crvenom tepihu pre dodele nagrada.

1 / 2 Foto: EPA/Sebastien Nogier

Prethodni laureati su bili Švajcarac Rodžer Federer i Jusein Bolt prošle i pretprošle godine. Švajcarac je i rekorder, pošto je pet puta poneo priznanje najboljeg. Sledi ga upravo Bolt sa četiri nagrade, dok je Đoković sada rame uz rame sa Jamajčaninom i korak iza Federera.

Vuds i Šumaher su bili laureati po dva puta, a Rafael Nadal, Lens Armstrong i Sebastijan Fetetl po jednom. Da podsetimo, Laureus je prvi put nagradu najboljem sportisti planete dodelio 25. maja 2000. godine i prvi dobitnik je bio golfer Tajger Vuds.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.