NOVAK ĐOKOVIĆ CITIRAO DŽORDANA: Ovu životnu lekciju svi moraju da zapamte!
Novak Đoković, Foto: EPA/Erik Anderson

SAVETI NAJBOLJEG

NOVAK ĐOKOVIĆ CITIRAO DŽORDANA: Ovu životnu lekciju svi moraju da zapamte!

Za neke je lakše posle saobraćajne nesreće odmah da se vrate u kola

Objavljeno:

Srpski teniser Novak Đoković trenutno je na skijanju u Italiji sa porodicom.

On je krajem januara osvojio 15. Gren slem titulu u karijeri, treći u nizu posle operacije lakta i oporavka.

- Ako posle pada osetite strah da se vratite, potpuno je legitimno da se odreknete nečega. Ali iz mog iskustva najteže je voditi unutrašnji razgovor. Vi sami sa sobom. Suština je da čovek ne mora ništa. Čovek može ako želi i treba nečim da se bavi ako to želi, ako ga to ispunjava - rekao je srpski teniser.

Uvek je teška odluka da li se vratiti poslu posle operacije ili sačekati još.

- Ako pričamo o hobiju, onda je bolje da se ne vratiš ukoliko u tebi preovladavaju emocije straha i nesigurnosti. Za neke je lakše posle saobraćajne nesreće odmah da se vrate u kola. Klin se klinom izbija. Poznajem jednog čoveka koji je osamdesetih godina bio u padobranskoj jedinici. Komandant ga je gurnuo, sva sreća njegov padobran se otvorio, ali on od tada ima veliki strah kada god uđe u avion. Taj strah pokušava da prevaziđe tako što pije alkohol ili lekove. Teško je formulisati šta treba tačno raditi. Neki prevaziđu padove brže od drugih - dodao je Đoković.

Srbin je uputio lekciju koju svi moraju da zapamte.

- Nekada je prihvatiti određene stvari mudrost i hrabrost. Pomiriti se sa njima i pustiti ih da budu kakve jesu je teže nego gurati nasilno kroz zid kroz koji ne možeš da prođeš. Džordan je rekao: „Ako udariš glavom o zid, preskoči ga i nađi put oko njega, ne možeš tu da ostaneš.” Kvantni karakterni skok čovek pravi kada samo prihvati da je na određenim frontovima naučio lekcije koje mu baš i nisu po volji. Ali naučiš ih i nastaviš dalje. Naučeno prihvatiš i uzimaš to kao neko životno iskustvo koje će te nadograditi, unaprediti i obogatiti. Prolazio sam kroz to. Bio sam zaglavljen i stagnirao sam u mestu, jer sam bio tvrdoglav oko stvari koje prosto nisu išle onako kako bih ja to voleo ili kako sam zamišljao. A postupao sam na isti način. Onda sam shvatio da bi možda nešto i urodilo plodom ako promenim naviku ili pristup - izjavio je Srbin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.