MLADA TENISERKA ŽESTOKO RASPALILA PO TENISKOM SAVEZU: Ovde možeš da uspeš samo ako si deo mafije!
Oleksandra Olinikova je šokirala tenisku javnost, Foto: Printscreen/Twitter/@sashkatennis

MNOGO JE LJUTA

MLADA TENISERKA ŽESTOKO RASPALILA PO TENISKOM SAVEZU: Ovde možeš da uspeš samo ako si deo mafije!

Obratila se javnosti otvorenim pismom nezadovoljna odnosom prema njoj

Objavljeno:

Mlada teniserka Oleksandra Olinikova obratila se javnosti otvorenim pismom.

Razlog za njeno obraćanje je odnos Hrvatskog teniskog saveza prema njoj.

Teniserka Olinikova je rodom iz Ukrajine, a u Hrvatsku je stigla sa porodicom, majkom, ocem i bratom koji imaju status azilanata zbog ratnog stanja u Ukrajini. Od dolaska su proživljavali sve kao i ostali migranti - nisu imali gde da žive i snalazili su se kako su znali. Rad mlade ukrajinske teniserke koju trenira otac nikada nije bio sporan.

Osvojila je devet evropskih titula u dublu i stigla do četiri finala u singlu. Prošle godine je osvojila ITF turnir u Grčkoj, što joj je najveći uspeh, na koji je otišla bez novca za povratak. Novčana nagrada je iskorišćena za povratak.

Među hrvatskim igračicama do 19 godina je najbolje plasirana na WTA listi, a nakon intervjua za "Jutarnji list" u kome traže dodatnu finasijsku podršku, Savez je odgovorio isključivanjem igračice iz svih programa.

- Ljudi iz hrvatskog tenisa su mi se uvek smejali i rugali su mi se: "Oh, ta jadna Ukrajinka sa ludim ocem. Nema šanse da uspe, zaboravite na nju", govorili su mi dok sam ja provodila sate i sate trenirajući. Gotovo šest godina igram pod hrvatskom zastavom, osvojila sam mnoštvo medalja i donela dosta bodova po plasmanu Hrvatskoj, ali sam i dalje ostala. Šta znači biti deo te mafije? Primera radi, 2018. godina bila sam najbolja hrvatska teniserka do 18 godina. Dugo sam bila jedina U18 teniserka iz Hrvatske sa VTA bodovima, ali nagradu za najbolju hrvatsku juniorku osvojila je devojka koja je ostvarila nekoliko pobeda na evropskom nivou. Ta devojka je iz Čakovca, šefica Hrvatskog teniskog saveza je iz Čakovca, dok jedan član izvršnog odbora HTS-a iz Čakovca ima isto prezime kao ona - objasnila je ona između ostalog u podužem pismu kojem se obratila javnosti.

Prema navodima hrvatskih medija, porodica Olinikove je postala meta mafije, jer nisu hteli da plaćaju da ona igra. Kao posledica toga stiglo je izbacivanje iz svih programa HTS nakon njenog prvog oglašavanja u javnosti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.