ĐOKOVIĆ JE PROTIV RAFE POKAZAO KLASU: Bivši trener hvali Novaka i objašnjava kako je razbio Nadala u finalu AO!
Beker, Agasi, Đoković, Foto: Fonetap/Fonet/Aleksandar Barda

JASNO JE REKAO

ĐOKOVIĆ JE PROTIV RAFE POKAZAO KLASU: Bivši trener hvali Novaka i objašnjava kako je razbio Nadala u finalu AO!

Mnogi su verovali da će biti kao 2012. kada su odigrali verovatno najbolji meč u istoriji turnira koji je trajao pet sati i 53 minuta i koji je Novak dobio

Objavljeno:

Bivši trener Novaka Đokovića i nekadašnji broj jedan Boris Beker oduševljen je impresivnom pobedom srpskog tenisera na Australijan openu.

U kolumni za indijski "Tajms", Nemac je napisao da su mnogi očekivali žestok duel obračun između Srbina i Rafaela Nadala, ali da je Đoković pokazao klasu.

- Bila su velika očekivanja od ovog finala. Mnogi su verovali da će biti kao 2012. kada su odigrali verovatno najbolji meč u istoriji turnira koji je trajao pet sati i 53 minuta i koji je Novak dobio. Protekle nedelje Đoković je igrao na najvišem nivou. Ne smemo zaboraviti da je on sedmostruki šampion ovde. Ispisao je istoriju, postao prvi igrač sa sedam trofeja u Melburnu. I uz to, dobio je Rafu na osam uzastopnih mečeva na travi i tvrdim podlogama - napisao je Beker.

Čak je otkrio i tajnu uspeha i više nego ubedljive pobede.

- Od Rafe je izgubio u polufinalu Rima, ali to je na šljaci. Novak ima igru koja mu odgovara na ovim podlogama protiv Nadala. Rafa je počeo meč nervozno i neodlučno, imao je par slabih gemova na početku. Kad je dao tu prednost Novaku, nije bilo povratka nazad. Novak je stajao blizu osnovne linije, pogađao je bekhend kao retko kada. Nadalu nije dozvolio da igra. Rafa voli duge razmene, da šeta protivnika, ali to je Novak uradio njemu. Šetao je Nadala, kontrolisao tempo, osnovnu liniju i stigao je do pobede - naveo je Nemac u kolumni.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.