VRATIO SE ŠAMPION: Đoković stigao u Evropu, ali neće još u Beograd!
Novak Đoković je u nedelju osvojio Australijan open, Foto: EPA/Lukas Coch

zasluženi odmor

VRATIO SE ŠAMPION: Đoković stigao u Evropu, ali neće još u Beograd!

Srpski teniser se ne opterećuje svojim godinama i poručuje da je još gladan trofeja.

Objavljeno:

Novak Đoković je stigao kod svojih voljenih kojih se uželeo tokom tronedeljnog boravka u Australiji. Najbolji teniser sveta se vratio u Evropu posle osvajanja još jednog, sedmog u karijeri, Australijan opena i odmah je krenuo put Monte Karla kod supruge Jelene i dece Tare i Stefana. Trostruki uzastopni Gren slem šampion je sleteo na aerodrom u Nici gde ga je sačekala porodica, a odatle će potom otići do Monte Karla na nekoliko dana. - Jedva sam dočekao da vidim svoju porodicu. Sad hoću da što više vremena provedem sa njima. Tako punim energiju za turnire koji predstoje, ali u ovom trentuku mi je najvažnije da odmorim svoje telo posle napornog turnira u Melburnu i da budem sa porodicom, što će mi sigurno puno značiti - istakao je Đoković.

Novak Đoković i pehar sa Australijan opena
Novak Đoković i pehar sa Australijan opena foto: EPA/Mast Irham

Đoković je po sletanju pričao sa novinarima i o napadu na Rolan Garos, jedini Gren slem trofej koji trenutno nije u njegovom vlasništvu. - Rolan Garos je jedan od najvećih turnira na svetu i naravno da želim da se što bolje spremim za naredni Gren slem. Ali do tog turnira ima još dosta, on je krajem maja, a pre toga ima još dosta turnira iz Serije 1000, što na tvrdoj podlozi, što na šljaci, i posle malog odmora, krećem u nove obaveze. Sezona je duga, ovo je tek početak. Meni je najvažnije da sada napunim baterije, jer to je izuzetno bitno za telo. Koliko je važno trenirati, isto toliko je važno da se i odmoraš - zaključio je Đoković.

Novak Đoković planira da se odmori
Novak Đoković planira da se odmori foto: EPA/LYNN BO BO

Srpski teniser se ne opterećuje svojim godinama i poručuje da je još gladan trofeja. - Osećam da sam i dalje mlad, osećam da sam spreman, ali ne razmišljam o godinama niti o bilo kakvim ograničenjima. Za sada je sve bilo dobro, nastaviću da se trudim da beležim dobre rezultate, ali da pritom živim svoj život na način koji će mi pomoći da trajem i da se dobro osecam. Mislim da je jako važno negovati tu ljubav prema ovoj igri. Sve krece iz vašeg srca i iz vašeg uma - istakao je Đoković.

Posle boravka u Monte Karlu, Đoković će sa porodicom doći i u Beograd kako bi proslavio sa svojim narodom osvajanje još jednog Australijan opena, a potom će krenuti sa pripremama za turneju na betonu po Americi, gde ga čeka učešće na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.