NENAD ZIMONJIĆ JASNO PORUČUJE: Favoriti smo, ali...
Nenad Zimonjić, Foto: Beta/Srđan Stevanović

DEJVIS KUP

NENAD ZIMONJIĆ JASNO PORUČUJE: Favoriti smo, ali...

Ekipu čine Laslo Đere, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki

Objavljeno: 20:13h

Dejvis kup reprezentacija Srbije u petak i subotu igra u Uzbekistanu u kvalifikacijiama za Dejvis kup.

Ekipu čine Laslo Đere, Dušan Lajović, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki. Selektor srpskih tenisera Nenad Zimonjić rekao je da je njegova ekipa favorit, ali da to treba da dokaže na terenu.

- Jesmo na papiru, ali to sve treba pokazati i na terenu. Zadovoljan sam formom igrača i verujem da će svako pružiti maksimum, što mislim da će biti dovoljno da opravdamo tu ulogu. Lepo treniramo, atmosfera je sjajna. Svi se maksimalno zalažu kako bismo se prilagodili na uslove. Kako odmiču treninzi, sve je bolje i verujem da ćemo biti maksimalno spremni - rekao je Zimonjić na zvaničnoj konferenciji za novinare pred žreb u Taškentu.

Nenad Zimonjić
Nenad Zimonjić foto: Teniski savez Srbije

Svestan je Zimonjić da neće biti lako njegovim izabranicima kao i da je najveća zvezda tima Denis Istomin.

- Njega svi jako dobro poznajemo. Od njega će naravno najviše zavisiti, on je vrlo iskusan igrač i može svakoga da pobedi što je dokazao i pobedom na Novakom Đokovićem pre par godina u Australiji. Što se ostatka ekipe tiče to su mladi momci oji su puni želje da nastupe za svoju reprezentaciju, da pred domaćom publikom pokažu šta znaju, tako da je naš protivnik težak u svakom pogled - izjavio je Zimonjić.

Posle treninga reprezentacije Srbije govorio je Laslo Đere.

- Pripreme teku dobro, svi smo u dosta dobroj formi, pre svih Lajović i Krajinović. Favoriti smo, ali će ovo biti veoma težak duel za nas. Pokušaćemo da Srbiji donesemo pobedu - kratko je izjavio srpski teniser.

Laslo Đere
Laslo Đere foto: Teniski savez Srbije

Žreb za kvalifikacioni meč Svetske grupe Dejvis kupa između Uzbekistana i Srbije na programu je u četvrtak 31. januara 2019. od 12 časova u "International Tashkent Hotelu". Žreb za finalni turnir Svetske grupe Dejvis kupa 2019. na programu je 14. februara 2019. u Madridu. Na finalnom turniru (18-24. novembra 2019) takmičiće se 18 selekcija podeljenih u šest grupa po tri ekipe. Pobednici svake grupe i dve drugoplasirane ekipe sa najboljim procentom osvojenih setova, gemova i poena plasiraće se u nokaut fazu. Na žrebu biće šest nosioca, prvi i drugi nosioci su finalisti Svetske grupe 2018. dok će se preostala četiri odrediti na osnovu nove rang liste koja će biti objavljena 4. februara 2019.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.