NADALOV STRIC KAŽE DA JE ĐOKOVIĆ DOTAKAO SAVRŠENSTVO: Ne znam da li postoji taktika protiv ovakvog Novaka!
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: AP

UTISCI

NADALOV STRIC KAŽE DA JE ĐOKOVIĆ DOTAKAO SAVRŠENSTVO: Ne znam da li postoji taktika protiv ovakvog Novaka!

Od početka smo videli protivnika koji je spreman da napadne i igra vrlo brzo

Objavljeno: 14:05h

Stric Rafaela Nadala i njegov bivši trener Toni Nadal smatra da Novak Đoković nije toliko bolji od njegovog bratanca.

U finalu Australijan opena, Srbin je savladao Španca sa maksimalnih 3:0 (6:3, 6:2, 6:3) i tako postao prvi teniser koji je osvojio sedam pehara u Melburnu.

O Đokovićevoj nadmoćnosti nad Nadalom na "Rod Lejver areni" govorila je i statistika: 34 vinera je imao Đoković spram 21 Nadalovih, dok je španski teniser upisao 28 neiznuđenih grešaka naspram devet srpskog igrača.

- Nema prigovora igri Novaka Đokovića u finalu. Pre mu treba čestitati na nivou tenisa na kom je igrao. Kvalitet koji pokazuje posebno na ovoj podlozi, daje malo mesta za napredak. Od početka smo videli protivnika koji je spreman da napadne i igra vrlo brzo. Tačno da su Rafini udarci bili neprecizniji nego prethodnih dana, ali je tačno i to da je na svaki udarac odgovoreno još boljim udarcem. U mnogo situacija je dobar udarac mog bratanca poslužio kao hrana za viner Srbina. Ne znam da li postoji taktika protiv tako raspoloženog rivala - rekao je Toni Nadal za "El Pais".

Takođe je podsetio da je Rafa početkom sezone rešio da skraćuje udarce zbog stanja kolena i tela, ali to protiv Đokovića nije prolazilo.

- Rafa je tokom turnira pravio više štete servisom, dobro je napadao, igrao je odlučno i brzo. Potrošio je manje vremena na putu do finala, nego u nekim drugim situacijama, što je za njega vrlo važno. Mislim da je rezultat finala dao lažnu sliku o razlici između njega i Đokovića od onoga kolika je ta razlika u stvarnosti. Đoković je dotakao savršenstvo, a Nadal je bio lošiji nego u ostatku turnira - zaključio je Nadalov stric.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.