NOLETU SE NE ŽURI, ALI SADA VAJDA PRETI NADALU I FEDERERU: Detaljno im najavio kako će ih Đoković prestići!
Marijan Vajda i Novak Đoković, Foto: AP

Svi verujemo u to

NOLETU SE NE ŽURI, ALI SADA VAJDA PRETI NADALU I FEDERERU: Detaljno im najavio kako će ih Đoković prestići!

Sada se stavlja pritisak na srpskog tenisera da u narednih nekoliko godina postane najtrofejniji teniser po broju titula na Gren slemovima

Objavljeno: 12:07h

Novak Đoković rekao je dan posle osvajanja Australijan opena da ne žuri i da još ima vremena da dostigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih grend slem titula. Srpski teniser je pobedom nad Nadalom stigao do 15. Gren slem titule u kariji, pa sada ima dve manje od Španca, a pet manje od Švajcarca. - Još igram i osvajam Gren slemove i drago mi je što sam uspeo da osvojim 15. Znam da su sada dvojica igrača ispred mene, po broju Gren slemova, ali još imam vremena. Ne žurim - rekao je Đoković.

Novak Đoković ističe da i dalje ne razmišlja o preticanju Nadala i Federera
Novak Đoković ističe da i dalje ne razmišlja o preticanju Nadala i Federerafoto: EPA/Fiona Hamilton

Njegov trener Marijan Vajda rekao je da je sedma titula u Melburnu vrlo značajna, ali da je važnije to što je osvojena 15. Gren slem titula.

- Važnije je to što se brojka popela na 15. To je neverovatan, neverovatan broj. Ne želim da idem predaleko, ali on je sada u veoma dobroj poziciji da osvoji još trofeja. Ali, 20 je predaleko, mnoge stvari mogu da se dogode. U ovom trenutku Novak oseća da ima velike šanse za, možda, još jedan Gren slem trofej - naveo je Vajda, pa dodao:

- Da, još jednu titulu. A onda još jednu, pa još jednu! Pa još jednu. Jednu po jednu. Njegov dugoročni plan je da dostigne Rafu, a ako je moguće i ako mu godine dozvole, da dostigne Rodžera. Zašto da ne?!

Godinu dana od operacije lakta, Đoković se dobro oseća i prvi je na svetskoj rang-listi. U poslednja dva meča na turniru u Melburnu protiv Luke Puja i Nadala odigrao je skoro savršeno, imao je 58 vinera i 14 neiznuđenih grešaka. Đoković je rekao da je time "prijatno iznenađen", a Nadal je naveo da je to "najviši mogući nivo". - Tokom celog meča u finalu, Novak je bio vrlo disciplinovan. Imao je mnogo uspona i nije imao mnogo padova - rekao je Vajda.

Novak Đoković ponosno pozira sa šampionskim peharom Australijan opena
Novak Đoković ponosno pozira sa šampionskim peharom Australijan openafoto: EPA/Mast Irham

Kada je Amerikanac Pit Sampras 2002. godine osvojio US open pobedom protiv najvećeg rivala Andrea Agasija, osvojio je 14. Gren slem titulu. Osim njega, tada nijedan teniser nije imao više od 12, a Federer, Đoković i Nadal zajedno nisu imali nijednu Gren slem titulu. Sampras je tada napunio 31 godinu i više nije igrao nijedan meč na turu. Federer ima 37 godina, Nadal 32, a Đoković 31 i još igraju na najvišem nivou. - Rodžer je primer svima nama - naveo je Vajda. Đoković je rekao da će se koncentrisati da unapredi igru i zadrži dobro psihičko i fizičko stanje, kako bi bio konkurentan u narednim godinama i zadržao priliku da se primakne Federerovom rekordu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.